Pereiti į pagrindinį turinį

Anglijoje "Vėtra" nusileido "Fulham" tokiu pačiu rezultatu

2009-08-07 18:09
Anglijoje "Vėtra" nusileido "Fulham" tokiu pačiu rezultatu
Anglijoje "Vėtra" nusileido "Fulham" tokiu pačiu rezultatu / Futbolas.lt nuotr.

Vilniaus "Vėtra" atsakomosiose UEFA Europos lygos trečiojo atrankos etapo rungtynėse su Londono "Fulham" išvykoje patyrė tokią pačią nesėkmę kaip ir pirmajame mače savo aikštėje. A lygos lyderiai šį kartą atsilaikė beveik valandą kol praleido įvartį, tačiau "Fulham" per paskutines dešimt minučių pasižymėjo dar du kartus.

Dvikovą Anglijos "Premier" lygos atstovai laimėjo bendru rezultatu 6-0 - tokiu pačiu, kokiu "Vėtrą" prieš dvejus metus UEFA Intertoto taurės turnyre įveikė "Blackburn Rovers", rašo futbolas.lt.

Londono "Craven Cottage" stadionas,
Teisėjas - Istvan Vad (Vengrija)
Londono "Fulham" 3 - 0 Vilniaus "Vėtra"
(Pirmosios rungtynės 3-0, bendras rezultatas 6-0)
57' [1 - 0] Dickson Etuhu
80' [2 - 0] Andrew Johnson
84' [3 - 0] Andrew Johnson

"Fulham": Schwarzer; Konchesky, A.Hughes, Hangeland, Pantsil (79' Kelly; Dempsey, Murphy, Etuhu, Gera (79' B.Riise); A.Johnson, Zamora (85' E.Johnson)

"Vėtra": Valinčius; G.Paulauskas, Kijanskas, A.Jankauskas, Borovskij; N.Vasiliauskas (81' Žulpa), Stanaitis, Ražanauskas, Vėževičius (46' Eliošius); E.Grigaitis, Grigalevičius (58' Moroz)

Po pirmųjų rungtynių Vilniuje "Fulham" turėjo solidžią persvarą, tačiau nepaisant to ir atsakomajame mače žaidė praktiškai stipriausios sudėties. Vienintelis pasikeitimas anglų startinėje sudėtyje buvo saugų linijos viduryje, kur vietoje Chriso Bairdo žaidė Dicksonas Etuhu, kuris pirmąjį mačą praleido dėl sūnaus gimimo.

Į "Vėtros" po traumos grįžo Mindaugas Grigalevičius, pirmose rungtynėse žaidusį kamerūnietį Bertrandą Ngapounou atraminio saugo pozicijoje pakeitė Marius Stanaitis, o vietoje dėl vizos problemų į Lietuvą grįžusio Nikolajaus Mašitševo į saugų liniją atsitraukė Nerijus Vasiliauskas.

Artėjant rungtynėms buvo kalbama apie 5 tūkstančių lietuvių palaikymą Londone, tačiau tai buvo tik maksimalus žiūrovų skaičius svečiams skirtoje tribūnoje.  Už "Vėtrą" "Craven Cottage" stadione sirgo apie 500 tautiečių. Kiekio skirtumas jiems nesutrukdė - neretai lietuviškos dainos skambėjo garsiau už šeimininkų sirgalių aistruolių balsus.

Vakarų Londone prieš dvikovą įsismarkavo lietus, kuris tęsėsi ir mačo metu.  Vis tik aikštės kokybė nuo to pernelyg nesuprastėjo ir "Fulham" rungtynes pradėjo aktyviai. Keli anglų smūgiai per pirmąsias dešimt minučių buvo netikslūs. Vienas epizodas buvo itin pavojingas, bet netoli vartų Robertas Zamora apsisukdamas mušė pro šalį.

Kurį laiką tylėjusi "Vėtra" 12 minutę atsakė įspūdingu Tomo Ražanausko šūviu iš toli. Po jo kamuolį virš skersinio buvo priverstas nukreipti "Fulham" vartininkas Markas Schwarzeris. 22 minutę jau po Gedimino Paulausko galingo smūgio iš 35 metrų kamuolys praskriejo šalia vartų.

"Vėtra" po truputį įsidrąsino, tačiau kėlinio viduryje vos neįmušė "Fulham". Po Andrew Johnsono smūgio galva kamuolys skriedamas aukšta trajektorija atsimušė į virpstą ir atšoko Zoltanui Gera , kuris smūgiavo į tuščius vartus, tačiau galva kamuolį atmušė Gediminas Paulauskas.

Vėliau jau "Fulham" perėjo į puolimą ir A.Johnsono stiprų smūgį atrėmė P.Valinčius, o tęsiantis atakai Paulo Konchesky galingai iš toli spirtas kamuolys pralėkė šalia virpsto.

Kėlinio pabaigoje šeimininkų spaudimas vis didėjo ir geriausią progą jie turėjo kai A.Johnsonas įsiveržė į baudos aikštelę dešiniajame krašte ir atmetė kamuolį Amerikos rinktinės saugui Clintui Dempsey, kuris smūgiavo virš skersinio. Du kartus netiksliai "Vėtros" vartus atakavo ir Z.Gera, o svečių gretose iš toli laimę pabandė Mindaugas Grigalevičius.

Pirmojo mačo scenarijus nepasikartojo ir komandos per pirmąsias 45 minutes išsiskyrė be įvarčių, tačiau antrojo kėlinio dvyliktoji minutė "Vėtrai" susiklostė taip pat nesėkmingai kaip ir prieš savaitę Vilniuje. Šį kartą vilniečius jau nubaudė teisėjas, o savo pačių klaidos. Tadas Eliošius prie galinės linijos bandydamas išmušti  kamuolį į jį nepataikė ir "Fulham" uždirba kampinį. Po jo D.Etuhu išnaudojo perdavimą į baudos aikštelę ir galva pasiuntė kamuolį į vartų kampą.

Po įvarčio "Fulham" toliau atakavo pavojingiau, bet realesnių progų išskyrus R.Zamora netikslų smūgį galva ir prasiveržimą, po kurio kamuolio nepasiekė A.Johnsonas, nesukūrė. "Vėtros" atakoms trūko paskutinio tikslaus perdavimo. Vienintelį kartą varžovų vartams apsisukdamas smūgiu iš baudos aikštelės prieigų grasino Nerijus Vasiliauskas.

Vis tik dar viena apmaudi klaida leido Anglijos klubui padidinti savo persvarą. C.Dempsey atėmė kamuolį iš T.E.liošiaus dešiniajame "Vėtros" gynybos krašte ir tiksliai perdavė į baudos aikštelę, kur kamuolį į vartus meistriškai nukreipė A.Johsonas.

Rungtynių pabaigoje vilniečių jėgos seko, o po keitimo aikštėje pasirodė trys mažai nepatyrę 19-mečiai. "Fulham" ekipoje vietoje startinės sudėties žaidėjų pasirodė Norvegijos, Airijos bei JAV rinktinių nariai, ir pastarasis prisidėjo prie trečiojo savo komandos įvarčio.

Gavęs perdavimą iš tautiečio C.Dempsey amerikietis Edwardas Johnsonas kairiajame atakos krašte atsidūrė visiškai laisvas ir po perdavimo į vidurį A.Johnsonui beliko pasiųsti kamuolį į tinklą iš kelių metrų.

"Vėtra" turėjo pripažinti "Fulham" pranašumą tokiu pačiu rezultatu 0-3 ir nelinksma gaida užbaigė Lietuvos klubų pasirodymą Europos turnyruose. Anglai kitame etape kovos dėl patekimo į grupių turnyrą, o vilniečių sekmadienį laukia rungtynės A lygoje, kurioje "Vėtra" kol kas nežymiai pirmauja.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų