Antroji iš eilės VGTU nesėkmė

Sostinėje po dramatiškos kovos Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) po pratęsimo rezultatu 89:90 (26:13, 18:25, 16:19, 21:24, 8:9) turėjo pripažinti Šiaulių universiteto (ŠU) pranašumą.

Susitikimą žymiai geriau pradėjo VGTU, kurie sužaidus vos dvi minutes pirmavo jau 9:2. Žaibiškas vilniečių puolimas tapo tikru siurprizu svečiams, kurie net ir po minutinės pertraukėlės neatrado savo žaidimo. Reikalai šiek tiek pajudėjo tik suaktyvinus gynybą, kai čempionato lyderiai buvo priversti žaisti lėtesnį pozicinį krepšinį. Tačiau daugumą taškų ŠU pelnė ne iš žaidimo, tačiau mesdami baudas. Po taiklaus M.Norkaus tritaškio pirmą kartą šeimininkų persvara jau tampa dviženkle - 17:6

Nors ir atvykę be savo komandos lyderių, šiauliečiai nebuvo nusiteikę lengvai atiduoti pergalės. Pagaliau pradėjus pataikyti iš toli skirtumas ėmė pastebimai mažėti. Vilniečių stratego paprašyta minutinė pertraukėlė tik laikinai pristabdė ŠU spurtą. Po dar keleto taiklių baudos metimų šiauliečiai jau visiškai kvėpuoja į nugarą - 36:37.

Kurį laiką ramiai ant suolelio sėdėjęs VGTU pergalių dirigentas G.Šerkšnas sunerimo. Keletas sėkmingų jo patarimų kėlinuko pabaigoje leido ir vėl kiek ramiau jaustis prieš antrąją rungtynių pusę - 44:38 pirmauja VGTU. Geriausiai šeimininkų gretose sekėsi 9 taškus pelniusiam M.Girniui, tuo tarpu svečių gretose rezultatyvumu išsiskyrė 11 taškų įmetęs A.Kvedaravičius.

Toliašaudė šiauliečių artilerija nenutilo ir po didžiosios pertraukos. Spurtas kėlinuko pradžioje leido svečiams visiškai išlyginti rungtynių svarstykles - 46:46. Netrukus seka keletas sunkiai pelnytų VGTU taškų, kurie vėl priverčia šiauliečius atsidurti besivejančiųjų vaidmenyje.

Gražiu dėjimu žiūrovus pamalonina svečiai, tačiau tuoj pat gynyboje „pramiegamas“ tokiu pat šauniu žaidimo epizodu atsilyginęs M.Girnius. Nors ir sunkiai, tačiau pasiaukojančiai kovodami VGTU vaikinai ir vėl plyta po plytos pradeda statyti pergalės pamatus. Kėlinukas baigiasi 60:57 vis dar pirmaujant čempionato lyderiams.

Nuo pat pirmųjų ketvirto kėlinuko minučių išryškėjo geresnis VGTU fizinis pasirengimas, sėkmingiau organizuojami komandiniai veiksmai. ŠU žaidimą pradėjo persekioti klaidos, jie nebespėjo paskui dengiamus priešininkus. Likus žaisti 7 minutes skirtumas jau 8 taškai - 70:62. Įpusėjus kėlinukui persvara antrą kartą šiandien tapo dviženkle. Tačiau pernelyg anksti patikėjus pergale vilniečiai buvo skaudžiai nubausti.

Per pora minučių taiklių tritaškių dėka svečiai ir vėl priartėja - 75:77. Pražanga puolime į dar didesnę duobę stumia VGTU, o čia dar tritaškiu paraišką pergalei pareiškia A.Kvedaravičius, taip pirmą kartą nuo antrosios rungtynių minutės į priekį išvesdamas ŠU. Rezultatą likus žaisti pusei minutės VGTU ir vėl lygina rezultatą. Sėkmingai apsigynę vilniečiai dar turėjo progą išplėšti pergalę, tačiau paskutinis metimas skriejo pro šalį.

Pirmieji taškai pratęsime buvo pelnyti tik jam įpusėjus. Daug atkaklios kovos po krepšiu, nervinė įtampa darė savo. Likus žaisti 2 minutes ir vėl lygu - 83:83. Puolime kamuolį pameta ŠU ir aikštelės šeimininkai paskutines 48 sekundes pradeda jau turėdami 4 taškų persvarą.

Tačiau kai atrodė, jog ir vėl sėkmė šypsosis VGTU, viskas apsivertė aukštyn kojomis. R.Vaičiūno planas suveikė idealiai, kai šiauliečiai ne tik pataikė iš toli bei iš po krepšio, bet sėkmingai apsigynę išplėšė pergalę. Šios rungtynės buvo puikus pavyzdys, jog nugalėtojas krepšinyje skelbiamas tik nuaidėjus finalinei sirenai.

„Dar vienos rungtynės, kuriose matome, jog aikštelėje rungtyniauja toli gražu ne pavardės“ - šypsodamasis po kiek netikėtai išplėštos pergalės kalbėjo ŠU vyr. treneris R.Vaičiūnas. „Manau, jog sėkmę lėmė ne kas kitas, o minimalus pranašumas individualiuose komandiniuose veiksmuose. Pasisekė žaisti agresyviai iki pat pabaigos, išprovokuoti varžovus pražangoms. Dabar laukiame atkrintamųjų varžybų, o ten įmanoma viskas. Juk kamuolys apvalus.“

„Krepšinis toks žaidimas, jog labai daug lemia sėkmė. Šiandien ji šypsojosi šiauliečiams. Savo komandoje neturime žvaigždžių, todėl nėra ir jokio pranašumo prieš varžovus. Kartą kitą paskubėjome, nesugebėjome sulaikyti gynyboje jų lyderio. Tai ir būtų pagrindinės nesėkmės priežastys“ - kiek nusiminęs po rungtynių kalbėjo VGTU strategas G.Šerkšnas.


Šiame straipsnyje: studentų lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių