Pereiti į pagrindinį turinį

Auksinei žuvelei R. Meilutytei – šešiolika!

2013-03-19 12:09
Auksinei žuvelei R. Meilutytei – šešiolika!
Auksinei žuvelei R. Meilutytei – šešiolika! / Fotodiena/Robertas Dačkaus nuotr.

Pagal Didžiosios Britanijos įstatymus, nuo šiandien Rūta Meilutytė jau gali ištekėti. Tiesa, dar su tėvų sutikimu. Lietuvos plaukimo stebuklui antradienį sukako 16 metų!

Turbūt reikėtų sakyti – tik šešiolika, nors ji jau yra geriausia pasaulyje. Pernai Londono olimpinėse žaidynėse auksinį norą, apie kurį net pati nedrįso pasvajoti, išpildžiusi auksinė žuvelė iš laimės privertė verkti ne tik lietuvius, bet ir visą pasaulį.

Pasaulis vis dar stebisi, kaip mergina iš dykumų šalies (pagal padorių baseinų skaičių) sugebėjo nušluostyti nosis tituluotoms JAV ar Australijos plaukikėms, į kurias investuojami milijonai? Ką dar sukurs šis plaukimo stebuklas, gerinantis rekordus po kiekvieno šuolio į baseiną?

Šiemet R.Meilutytės laukia rimčiausias išbandymas po Londono olimpiados – pasaulio plaukimo čempionatas. Nors pernai planetos pirmenybėse ji jau iškovojo du aukso ir sidabro medalius, bet tas čempionatas vyko trumpajame baseine, tad jame varžėsi ne visos stipriausios pasaulyje.

Šių metų liepos 19 – rugpjūčio 4 dienomis Barselonoje tikrai susirinks visos greičiausios. Ir jos bus pilnos ambicijų aplenkti mūsų olimpinę čempionę. Ar joms pavyks? Pamatysime.

R.Meilutytės paprastumas, darbštumas ir tikslo siekimas leidžia tikėtis, kad lietuviškasis cunamis į krantą išplukdys dar ne vieną medalį. Jei jos kelyje staiga pasimaišytų du krokodilai, ji juos greičiausiai sudraskytų ir vis tiek pasiektų finišą!

Tokia yra ta Rūta Meilutytė – užgrūdinta gyvenimo ir atkakliai siekianti aukštumų. Kokios jos? Šiandien to pasakyti negali net jos treneris Johnas Ruddas. Negalime ir mes. Tik palinkėsime, kad jos būtų kuo aukštesnės. Su gimtadieniu!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų