Pereiti į pagrindinį turinį

Čempionų duetą slegia nežinia

2010-02-08 18:24
Čempionų duetą slegia nežinia
Čempionų duetą slegia nežinia / Tomo Raginos nuotr. Reforma: T.Gadeikis patvirtino, kad, reaguodami į ICF ir IOC sprendimus, jis su R.Labucku dažniau startuos ir vienviečių kanojų varžybose.

Pasaulio ir Europos čempionai, geriausieji 2009-ųjų metų Kauno miesto sportininkai kanojininkai Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis kol kas nežino, kokiose varžybose dalyvaus šiemet.

Dvivietę kanoją irklavę Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) studentai pernai triumfavo Vokietijoje įvykusiame Europos čempionate ir Kanadoje surengtose planetos pirmenybėse - laimėjo neolimpinę 200 m sprinto rungtį. Europoje lietuvių duetas nugalėjo trečią kartą iš eilės, o pasaulio čempionatuose buvo iškovoję du bronzos medalius (2006 ir 2007 m.).

„Negalime rikiuoti darbų, nes vis dar nežinome, kiek ir kada mums bus skirta pinigų. Tai slegia, tačiau rankų nenuleidžiame - jau pradėjome rengtis naujam sezonui“, - sakė portalui T.Gadeikis.

Sportininkų ateities ateities planus sujaukė ir Tarptautinės kanojų federacijos (ICF) bei Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimas pakeisti olimpinę programą.

Joje kanojininkams vyrams paliktos tik trys rungtys: 200 m vienvietėms kanojoms bei 1000 m vienvietėms ir dvivietėms. Pakeitimai įsigalios 2012 m. Londono olimpiadoje. 2008-aisiais Pekino žaidynėse R.Labuckas su T.Gadeikiu dalyvavo 500 m varžybose ir užėmė 10-ąją vietą.

- Tomai, kaip reagavote į ICF ir IOC reformą? - paklausėme T.Gadeikio.

- Džiaugsmu tikrai netryškome. Nežinome priežasčių ir argumentų, kodėl baidarininkų dvivietėms patvirtinta 200 m rungtis, o kanojininkams - ne, kodėl moterys baidarininkės olimpiadoje irkluos 500 m, o vyrai - ne. Tragedijos nėra, tačiau mums, įpratusiems prie 200 ir 500 m distancijų, bet galvojantiems apie Londono žaidynes, reikia persiorientuoti. Manau, kad iki atrankos į 2012-ųjų olimpiadą suspėsime. Treniruotes pertvarkysime taip, kad vienodai ugdytume ir ištvermę, ir jėgą. Be to, su Raimundu rengsimės startuoti ir po vieną - olimpinėje 200 m rungtyje.

- Ar esate dalyvavę oficialiose 1000 m varžybose?

- Taip, tačiau specialiai joms nesirengdavome ir į rezultatus didelio dėmesio nekreipdavome, nes mūsų prioritetas buvo 200 ir 500 m.

- Ką planuojate šiems metams?

- Neseniai grįžome iš Slovakijos, kur buvo pirmoji treniruočių stovykla. Daug ir sėkmingai slidinėjome. Toliau - nežinia. Lietuvos olimpinis sporto centras vis dar neinformavo, kiek pinigų mums bus skirta, todėl nieko negalime planuoti. Žadėjo konkrečią sumą pranešti sausio pradžioje, tačiau pradėjo atidėlioti ir taip - iki šiol. Girdėjome, kad federacija gaus bent dešimteriopai mažiau, nei pernai. Jei taip bus iš tikrųjų, abejoju, ar ji išvis sugebės išsiųsti sportininkus į pagrindines varžybas - pasaulio ir Europos čempionatus, nes nebeliks už ką rengti nacionalinių pirmenybių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų