Čempionų lyga: tolyn - D. Beckhamo ir italų komanda

Sužaisti dar du UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio atsakomieji mačai. Po jų tapo aišku, kad į ketvirtfinalį pateko Paryžiaus „Saint-Germain“ ir Turino „Juventus“ klubai.

PSG klubas rungtynėse su „Valencia“ vertėsi be suspenduoto Zlatano Ibrahimovičiaus. Tačiau tai nesutrukdė PSG klubui žengti į ketvirtfinalį, nes rungtynės tarp šių komandų pasibaigė taikiai 1-1, taigi PSG varžovus iš Ispanijos įveikė bendru rezultatu 3-2.

Per pirmas penkias minutes „Saint-Germain“ puolime žaidė aktyviau. Atakos smaigalyje šiame mače rungtyniavo Ezequielis Lavezzi. Argentinietis rungtynių pradžioje vos neišbėgo vienas prieš „Valencia“ vartininką, tačiau pastarasis buvo pirmas prie kamuolio.

Pavojingą ataką rungtynių pradžioje sukūrė ir „Valencia“ klubas. Puolėjas Jonasas prie pat varžovų vartų susistabdė kamuolį krūtine, tačiau PSG gynėjai sugebėjo numalšinti kilusį pavojų.

15 minutę iš neblogos situacijos į PSG vartus smūgį atliko puolėjas Roberto Soldado, tačiau kamuolį nesunkiai sugavo Paryžiaus klubo vartininkas Salvatore Sirigu. Vėliau prie PSG vartų buvo ir dar keletas pavojingesnių epizodų, bet jie įvarčiais nevirto.

Atakuoti neužmiršdavo ir PSG ekipa, bet namų komandai niekaip nesisekė to sėkmingai padaryti. Kėlinio pabaigoje kelis pavojingus epizodus sukūrė „Valencia“ ekipa, bet pirmoji mačo dalis baigėsi be įvarčių.

Verta paminėti, kad „Saint-Germain“ klubas pirmajame kėlinyje atliko priverstinį keitimą. Traumą patyrė krašto gynėjas Christophe Jalletas, kurį aikštėje pakeitė Gregory van der Wielis.

Po pertraukos PSG bandė imtis iniciatyvos. Klubas surengė keletą atakų, bet Ispanijos ekipa rimtų problemų neturėjo. „Valencia“ 55 minutę netgi išsiveržė į priekį – Jonasas atliko įspūdingą smūgį į vartų kampą.

Paryžiaus klubo treneris Carlo Ancelotti greitai reagavo į įvykius aikštelėje ir į ją išleido puolėją Keviną Gameiro. Prancūzas greitai prisilietė prie kamuolio, bet didelio pavojaus jis nesukėlė. Visgi PSG ilgiau valdė kamuolį ir stengėsi išlyginti rezultatą.

66 minutę klubui tai pavyko padaryti. Nors „Valencia“ vartų sargas Vicente Guaita atlaikė pirmąjį E.Lavezzi smūgį, tačiau argentinietis pakartotiniu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus.

Po šio įvarčio komandos apsikeitė rolėmis. „Valencia“ pradėjo labiau spausti varžovus, bet PSG gynėsi patikimai. Gerai žaidė ir komandos vartininkas S.Sirigu, kuris paimdavo visus aukštus kamuolius.

Iki rungtynių pabaigos įvarčių daugiau taip ir nebuvo. Taigi mačas pasibaigė lygiosiomis, o tai reiškė, kad į ketvirtfinalį žengė „Saint-Germain“ ekipa.

  • PSG 1 – 1 „Valencia“
  • (bendras rezultatas: 3-2)
  • 55‘ [0 – 1] Jonas
  • 66‘ [1 – 1] Ezequiel Lavezzi

 

 


„Juventus“ pirmajame mače susikrovė net trijų įvarčių persvarą, todėl žaisdami namuose jie jautėsi gan saugiai. Visgi antrą mačą Italijos ekipa laimėjo rezultatu 2-0.

„Juventus“ kėlinio pradžioje ilgiau valdė kamuolį, tačiau savo pranašumo pavojingais smūgiais klubui nepavyko įrodyti. Šiose rungtynėse atakas kūrė ir „Celtic“ klubas, tačiau per pirmas 20 minučių abu klubai rimtų progų nesukūrė.

Įpusėjus kėliniui „Juventus“ išsiveržė į priekį ir žengė dar tvirtesnį žingsnį ketvirtfinalio link. „Celtic“ vartininkas Fraseris Forsteris atlaikė Fabio Quagliarella smūgį, tačiau prie atšokusio kamuolio pirmas buvo Alessandro Matri, kuris ir pelnė įvartį.

Po kelių minučių savo klasę parodė ir Gianluigi Buffonas, kuris sureagavo į labai klastingą varžovų smūgį. Kitoje aikštės pusėje įvartį galėjo įmušti Arturo Vidalis, bet Čilės rinktinės saugas smūgiavo virš vartų. Kėlinio pabaigoje šis saugas spėjo atlikti dar vieną smūgį, kurį „Celtic“ vartininkas nesunkiai atlaikė.

Iki pertraukos kelis pavojingus momentus dar spėjo sukurti svečiai iš Glazgo, bet daugiau įvarčių pirmajame kėlinyje nebuvo.

Antrąjį kėlinį „Juventus“ pradėjo labai aktyviai ir greitai sukūrė keletą pavojingų atakų, bet „Celtic“ klubui pavyko nuo jų apsiginti.

65 minutę „Juventus“ visgi pelnė antrąjį mačo įvartį ir palaidojo visas „Celtic“ viltis, jei klubas jų dar turėjo. Andrea Pirlo atliko nepriekaištingą perdavimą A.Vidaliui, o šis nepagailėjo kamuolio Fabio Quagliarellai ir puolėjas jį pasiuntė į tuščius vartus.

Po antrojo įvarčio žaidimo tempas sulėtėjo. „Celtic“ klubui reikėjo net penkių įvarčių, o tai padaryti buvo praktiškai neįmanoma. Taigi komandos iki varžybų pabaigos žaidė gan ramiai. Progų, žinoma, buvo, bet įvarčių daugiau nebuvo.

Taigi finalinis teisėjo švilpukas paskelbė, kad „Juventus“ bendru rezultatu net 5-0 įveikė Glazgo „Celtic“ komandą ir pateko į Čempionų lygos ketvirtfinalį. Šio etapo burtai bus traukiami kovo 15 dieną.

  • „Juventus“ 2 – 0 „Celtic“
  • (bendras rezultatas: 5-0)
  • 24‘ [1 – 0] Alessandro Matri
  • 65‘ [2 – 0] Fabio Quagliarella

Šiame straipsnyje: JuventusČempionų lygapergalė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių