Čempionų lygoje - „Manchester United“ ir „Real“ lygiosios (komentarai)

Savo aikštėje rungtyniavęs Madrido „Real“ sužaidė lygiosiomis 1:1 su „Manchester United“, o išvykoje žaidusių Dortmundo „Borussia“ futbolininkų ir Donecko „Šachtar“ vienuolikės mačas baigėsi rezultatu 2:2.

Madrido „Real“ 1 - 1 „Manchester United“

Pirmąjį kėlinį aktyviau pradėjo aikštės šeimininkai, kurie kūrė vieną ataką po kitos. Praėjus vos šešioms minutęms nuo rungtynių pradžią paskelbusio rungtynių teisėjo švilpuko „Real“ gynėjas Fabio Coeantro smūgiu iš baudos aikštelės sudrebino svečių vartų virpstą.

Neilgai trukus „Real“ gynėjas Sergio Ramosas turėjo puikią progą pasižymėti, tačiau ispano smūgis galva buvo netikslus. Nepaisant to, kad aikštės šeimininkai dominavo, pirmieji pasižymėjo svečiai iš Mančesterio. Po Wayne Rooney pakelto kampinio smūgiu galva kamuolį į „Real“ vartus nukreipė Danny Welbeckas.

Po dešimties minučių rungtynių pusiausvyrą atstatė Cristiano Ronaldo. Portugalas po tikslaus Angelo Di Marios perdavimo gražiu smūgiu galva nuginklavo „United“ vartininką Davidą De Gea.

Į tai „raudonieji velniai“ atsakė greita kontrataka, kurios smaigalyje atsidūręs D.Welbeckas tik per plauką nenukreipė kamuolio į „Real“ vartus. Į pertrauką abi ekipos išėjo esant rezultatu 1:1.

Antrąjį kėlinį vėlgi aktyviau pradėjo Jose Mourinho auklėtiniai. Kėlinio pradžioje keletą kartų pavojingai į svečių vartus smūgiavo A.Di Maria.

61 susitikimo minutę F.Coentrao atsidūrė atakos smaigalyje ir pavojingai smūgiavo į varžovų vartus, tačiau savo vietoje buvęs D. De Gea smūgį atrėmė.

Tikras gaisras prie aikštės šeimininkų vartų kilo 72 minutę. „United“ atakų lyderis Robinas van Persie smūgiu iš baudos aikštelės sudrebino vartų konstrukciją, o dar po kelių akimirkų pasiuntė kamuolį į tuščius vartus, tačiau „Real“ žaidėjas paskutinę akimirką išspyrė kamuolį į užribį.

Artėjant rungtynėms į pabaigą aikštės šeimininkai pavojingiau žaidė už „raudonuosius velnius“, tačiau nesugebėjo pelnyti pergalingo įvarčio. Arti tikslo buvo „Real“ saugas Sami Khedira, tačiau jo stipriai smūgiuotą kamuolį atrėmė D.De Gea. Neilgai trukus C.Ronaldo iš baudos smūgio vos nenukreipė kamuolio į svečių vartų tinklą.

Vyriausias „Manchester United“ treneris Seras Alexas Fergusonas po išvykoje lygiosiomis 1:1 pasibaigusių UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynių prieš Madrido „Real“ neslėpė pasitikėjimo savo ekipos galimybėmis iškopti į kitą etapą.

Intensyviame mače „raudonieji velniai“ dėka puolėjo Danny Welbecko įvarčio pirmieji įsiveržė į priekį, tačiau rungtynių pusiausvyrą atstatė tikslus Cristiano Ronaldo smūgis.

Po rungtynių žurnalistų pakalbintas strategas iš Škotijos pabrėžė, kad „Old Trafford“ stadione jo vadovaujam komanda turi visus šansus iškovoti pergalę.

„Viskas spręsis atsakomajame mače“, - teigė „United“ vairininkas. - Manau, kad „Old Trafford“ aikštėje mums įmušti. Žinome, kad jų kontratakos yra sunkiai sustabdomos. Mes tą puikiai suprantame".

„Stebėjau jų mačą “Etihad„ stadione prieš “Manchester City„. Pirmajame kėlinyje “Real„ dominavo aikštėje. Laukia sunki užduotis, tačiau be abejonės viskas yra mūsų pačių rankose“, - tikino A.Fergusonas.

Rezultatas nė kiek nepaveikė Cristiano Ronaldo optimizmo patekti į kitą turnyro etapą.

Išvykoje įvartį pelniusius Sero Alexo Fergusono auklėtinius „Old Trafford“ stadione vyksiančiame atsakomajame mače tenkintų nulinės lygiosios, tačiau po rungtynių su žurnalistais kalbėjęs portugalas pažymėjo, kad tai jam ir komandai neužkraus ant pečių dar didesnio spaudimo.

„Galime laimėti “Old Trafford„ stadione. Kiekvieną kartą išbėgę į aikštę kaunamės tik dėl pergalės“, - teigė atakuojančio saugo pozicijoje rungtyniaujantis futbolininkas.

„Tai buvo geras mačas. “Manchester United„ drausmingai žaidė, tačiau mums pavyko jų gynyboje surasti spragų. Šiandien galėjome įmušti keliais įvarčiais daugiau, tačiau dėl to nė kiek nepergyvename. Kova dar toli gražu nesibaigė“, - pažymėjo C.Ronaldo.

Atsakomasis mačas „Old Trafford“ stadione bus žaidžiamas kovo 5 d.



Donecko „Šachtar“ 2 - 2 Dortmundo „Borussia“

Pirmame kėlinyje vyravo judrus futbolas, abi komandos stengėsi palaikyti aukštą rungtynių tempą ir daug atakavo, tačiau, dažniausiai, nesėkmingai. Ypač jautėsi, kad “Šachtar” gretose trūksta į Machačkalos “Anži” persikėlusio Williano.

17 minutę „Borussia“ futbolininkai prie „Šachtar“ vartų uždirbo kampinį, po kurio rezultato savo ekipos naudai vos nepersvėrė Matsas Hummelsas – gynėjo galva smūgiuotas kamuolys pataikė į skersinį.

Po kelių minučių galingu smūgiu iš toli laimę pabandė jaunasis Marco Reusas, tačiau kamuolį gana nesunkiai sugavo šeimininkų vartų sargas Andrejus Pyatovas.

28 minutę pavojingu šūviu iš maždaug 16 metrų nuotolio atsakė „Šachtar“ saugas Fernandinho, tačiau brazilo smūgiuotas kamuolys praskriejo virš vartų. Dar po trijų minučių „Borussia“ gynėjai savo baudos aikštelės prieigose pargriovė Fernandinho, o teisėjo paskirtą baudos smūgį preciziškai realizavo Dario Srna.

Įmušę šeimininkai apsukų nemažino ir po kelių akimirkų vos nepadvigubino savo persvaros – paskutinę akimirką iš kairiojo krašto Taisono skersuotą kamuolį iš po Luizo Adriano kojų išmušė M.Hummelsas.

Kėlinio pabaigoje svečiai perėmė iniciatyvą. Po vienos iš „geltonųjų“ atakų „Šachtar“ baudos aikštelėje kilo sumaištis, o kamuolį „sugraibęs“ Robertas Lewandowskis jį šaltakraujiškai pasiuntė į varžovų vartų tinklą ir išlygino rezultatą.

Antrame kėlinyje vaizdas aikštėje pernelyg nesikeitė – iniciatyvos vis nesugebėjo perimti nei viena, nei kita ekipa, o kartkartėmis varžovai apsikeisdavo pavojingesnėmis atakomis.

Vis dėlto, pirmieji savo šansą išnaudojo šeimininkai: 68 minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Diego Costa itin techniškai susistabdė aukšta trajektorija į „Borussia“ baudos aikštelę skriejusį kamuolį ir griūdamas puikiu smūgiu rezultatą vėl persvėrė „Šachtar“ naudai.

73 minutę gavęs puikų perdavimą, labai panašiu smūgiu, tik iš trumpesnio nuotolio, R.Lewandowskis vos neatstatė „status-quo“ - kamuolys praskriejo visai šalia „Šachtar“ vartų virpsto.

Į kėlinio pabaigą aikštėje vis dar vyko atkakli kova ir nors nežymią persvarą turėjo „Šachtar“ futbolininkai, „Borussia“ visgi suspėjo išlyginti rezultatą: 87 minutę svečiai uždirbo kampinį, o po jį pakėlusio Marcelo Schmelzerio perdavimo išlyginąmąjį įvartį galva pelnė Matsas Hummelsas.

Atsakomasis mačas Dortmunde bus žaidžiamas kovo 5 d.





NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių