Pereiti į pagrindinį turinį

Europos sambo pirmenybėse lietuviams atiteko trys medaliai

2012-05-21 13:58
Europos sambo pirmenybėse lietuviams atiteko trys medaliai
Europos sambo pirmenybėse lietuviams atiteko trys medaliai / DMN archyvo nuotr.

Savaitgalį Rusijos sostinėje vyko 40-asis Europos Sambo čempionatas, kuriame dalyvavo apie 450 sportininkų iš daugiau nei 30 šalių.

Lietuvai pirmenybėse atstovavo 10 kovotojų bei grįžo su medaliais.Sergejus Grečicha (svorio kategorija iki 68 kg, kovinis sambo) finale nugalėjo Rumunijos čempioną Valerijų Tiphineaną ir, kaip ir prieš 40 metų Česlovas Jezerskas, į Vilnių parsivežė auksą.

Bronziniais medaliais pasipuošė Santa Pakenytė (+80 kg) ir Gintautas Katkus (52 kg).

Pasak pranešimo spaudai, šie metai sambo pasauliui ypatingi. Prieš 20 metų buvo įkurta Europos sambo federacija, o į jubiliejinį Europos sambo čempionatą Maskvoje sukviesti visi prieš keturiasdešimt metų Rygoje auksą iškovoję sportininkai.

„Europos sambo čempionatas Rygoje mums buvo išskirtinis ne tik todėl, kad pirmasis, bet dar ir todėl, kad jame dalyvavo atletai iš tokių šalių kaip Mongolija, Iranas, Japonija,“ - prisiminimais dalijosi Česlovas Jezerskas.

„Šių šalių, ypač Japonijos sportininkai visad buvo ir yra stiprūs varžovai. Apie pirmąjį čempionatą galėčiau daug pasakoti, tačiau reik gyventi dabartimi ir džiaugtis šiandieniniais čempionais“ - dalinosi mintimis daugkartinis planetos sambo čempionas.

„Šiuo metu sambo atgimsta ir sparčiai plinta po visą pasaulį. Tai jaučiame ir Lietuvoje,“- džiaugėsi Lietuvos sambo federacijos (LSF) prezidentas Eduardas Rudas.

„Varžovai visada žinojo, kad atletai iš Lietuvos - stiprūs priešininkai, jau iš pirmojo Europos čempionato grįžome su medaliais. S. Grečicha, kaip ir Česlovas Jezerskas, taip pat yra daugkartinis pasaulio čempionas. Tikiu, kad tokios pergalės dar daugiau lietuvių atves į SAMBO pasaulį“, - kalbėjo LSF prezidentas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų