Į Lietuvos jaunių futbolo rinktinę pakviesti devyni legionieriai

Lietuvos jaunių (U-19) futbolo rinktinė penktadienį Palangoje pradėjo savaitę truksiančią stovyklą, kurios metu komanda ruošis spalio 19-24 dienomis Marijampolėje vyksiančiam Europos čempionato atrankos turnyrui ir kovoms su Ispanijos, Izraelio bei Armėnijos ekipomis.

Išbandys legionerius

Pirmą kartą U-19 rinktinėje bus net devyni užsienio klubuose žaidžiantys futbolininkai. Keli iš jų į komandą atvyksta pirmą kartą. Anot vyriausiojo trenerio Deivio Kančelskio, stovykla - galimybė patikrinti jų sportinę formą, jų sugebėjimus.

„Seku naujienas apie užsienyje žaidžiančius jaunimo rinktinės futbolininkus, stengiuosi palaikyti ryšį su pačiais žaidėjais, jų treneriais. Italijoje, Anglijoje ir kitur jiems yra sudarytos ypač geros sąlygos treniruotis. Manau, kad jie į rinktinę atvyks geros sportinės formos. Šie futbolininkai turėtų būti vieni iš rinktinės lyderių ir puikus pavyzdys savo kolegoms“, - sakė treneris.

Ne visus žaidėjus išleidžia anksčiau

Tiesa, rinkdamas komandos sudėtį D.Kančelskis susidūrė ir su sunkumais. Romos „Lazio“ klubas neišleidžia Aurimo Vilkaičio, nes spalio 16-ąją italų komandos dublerių laukia principinės rungtynės - derbis su „Roma“ klubu. A.Vilkaitis prie rinktinės prisidės likus dviem dienoms iki pirmųjų atrankos rungtynių.

Tomas Snapkauskas, kuris treniruojasi su Edinburgo „Hearts“, gydosi čiurnos traumą. Šio žaidėjo galimybės  prie komandos paaiškės tik stovyklos pabaigoje. Laiku negali atvykti ir Anglijos „Barnsley“ klubui atstovaujantis vartininkas Lukas Lidakevičius, tad kurį laiką su komanda treniruosis Nacionalinės futbolo akademijios auklėtinis Paulius Toleikis.

Vis tik anot trenerio, daugelis žaidėjų yra sveiki. „Rimtesnių traumų praktiškai nėra, o smulkius sužeidimus tikimės išsigydyti stovyklos metu“, - sakė D.Kančelskis.

Dvi kontrolinės dvikovos

Per stovyklą rinktinė sužais dvi rungtynes, kurių metu treneris tikisi išbandyti naujus kandidatus į komandą.

Šeštadienį, spalio 9 dieną, U-19 rinktinė Palangoje žaidė su Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkais ir nusileido varžovams 1:3. Trečiadienį Marijampolės futbolo klubo stadione jaunieji futbolininkai rungtyniaus prieš Alytaus „Vidzgirio“ ekipą.

„Šiose rungtynėse bandome išsiaiškinti stipriausią rinktinės aštuonioliktuką ir sudėti pagrindinius akcentus. Svarbiausia stovyklos užduotis – sustyguoti komandinį žaidimą, sustiprinti žaidėjų tarpusavio supratimą. Nors tai neturėtų būti didelė problema, nes daugelis šių futbolininkų yra žaidę kartu jaunesnio amžiaus rinktinėse“, - sakė D.Kančelskis.

UEFA vaikinų čempionato atrankos 11 grupės rungtynės vyks Marijampolės „Sūduvos“ sporto centro ir futbolo klubo stadionuose. Lietuvos komanda rungtyniaus pastarajame. Spalio 19 dieną lietuviai žais su Ispanija, po dviejų dienų su Izraeliu, o turnyrą baigs spalio 21-ąją dvikova su Armėnija.

Lietuvos U-19 rinktinės kandidatų sąrašas

Vartininkai:

Lukas Lidakevičius („Barnsley F.C.“, Anglija)

Paulius Toleikis (Kauno „Atletas“, Lietuva)

Tautvydas Poniškaitis („Wealdstone F.C.“, Anglija)

Gynėjai:

Martynas Jefišovas (Nacionalinė futbolo akademija - Klaipėda)

Danielius Gunėvičius (Suvalkų „Wigry“, Lenkija)

Aurimas Vilkaitis (Romos „Lazio“, Italija)

Edvinas Girdvainis („Padova“, Italija)

Marius Miškinis („Kaunas“, Lietuva)

Rytis Pilotas (Panevėžio „Ekranas“, Lietuva)

Žilvinas Česnulis („Šilutė“, Lietuva)

Arminas Balevičius („Southend United F.C.“, Anglija)

Saugai:

Martynas Dapkus (NFA - Tauragė)

Tomas Dapkus (Ostravos „Banik“, Čekija)

Tomas Snapkauskas (Edinburgo „Hearts“, Škotija)

Lukas Sendžikas („Kaunas“, Lietuva)

Mindaugas Grigaravičius (FC „Klaipėda“, Lietuva)

Gabrielius Zagurskas (Kėdainių „Lifosa“, Lietuva)

Tomas Birškys („Šiauliai“, Lietuva) 

Lukas Bielskis (Tauragės „Tauras“, Lietuva)

Ernestas Razonas (Klaipėdos „Atlantas“, Lietuva)

Puolėjai:

Tadas Šilkauskas (HB „Koge“, Danija)

Laurynas Stonkus (Jonavos „Lietava“, Lietuva)

Karolis Laukžemis (Klaipėdos „Atlantas“, Lietuva)

Justas Vilavičius (FC „Klaipėda“, Lietuva)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių