Jauniai Baltarusijoje pralaimėjo antrą kartą

Antra kontrolinė dvikova Baltarusijoje Lietuvos jaunių (iki 17 metų) rinktinei baigėsi itin nesėkmingai – Pinske rezultatu 0:4 pralaimėta vietos bendraamžiams.

Antradienį tų pačių komandų rungtynės buvo atkaklesnės, ir lietuviai tik mačo pabaigoje nusileido varžovams 1:3.

Lietuvos komandos treneris Romualdas Lavrinavičius pasakojo, kad varžovai išnaudojo beveik visus šansus, tačiau nusipelnė nugalėti: „Mes turėjome dvi šimtaprocentes progas, tačiau dėl meistriškumo trūkumo abiejų neišnaudojome. Baltarusiai turėjo gal penkis šansus ir įmušė keturis kartus. Vis dėlto tenka pripažinti, kad varžovai buvo ir staigesni, ir greitesni, laimėjo dvikovas ir diktavo savo sąlygas. Pralaimėjome tiek fiziniu pasiruošimu, tiek taktiniu. Bet vaikinams pretenzijų neturiu, jie stengėsi ir sąžiningai atidirbo. Geriau sužaisti neleidžia meistriškumas.“

Rinktinės delegacijai įspūdį Pinske paliko sporto kompleksas. „Čia yra ir dirbtinės dangos aikštynai, ir ledo ritulio arena, ir baseinai, kanojų centras, viešbutis. Visu tuo pasirūpino Baltarusijos vyriausybė. Gaila, bet Lietuvoje apie tokias sąlygas mūsų sportininkai gali tik svajoti“, - pasakojo Lietuvos rinktinės treneris.

Jaunių rinktinei ši išvyka buvo vienas pirmųjų komandos komplektacijos etapų. Pasiruošti Europos jaunių čempionato atrankos varžyboms lietuviai dar turi kelis mėnesius – pirmosios rungtynės numatytos rugsėjo 22-ąją.

Lietuvos jaunių rinktinės sudėtis: Tomas Švedkauskas, Julius Aleksandravičius, Lukas Artimavičius, Martynas Banevičius, Mykolas Krasnovskis, Ervinas Chvesko, Lukas Narbutas, Džiugas Petrauskas, Donatas Kazlauskas, Edvardas Tamulevičius, Tomas Galdikas. (Po keitimo žaidė: Almantas Rybelis, Gvidas Jarašius, Armandas Breivė, Povilas Kiselevskis, Rokas Stanulevičius, Titas Burba.)


Šiame straipsnyje: LFFjaunių futbolo rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių