Pereiti į pagrindinį turinį

J.Bernotas: darysiu viską, kad pasirodyčiau kaip įmanoma geriau

2011-12-27 20:39
J.Bernotas: darysiu viską, kad pasirodyčiau kaip įmanoma geriau
J.Bernotas: darysiu viską, kad pasirodyčiau kaip įmanoma geriau / Aistės Ridikaitės nuotr.

Pirmasis Lietuvos olimpinis burlentininkas Juozas Bernotas tikisi kuo didesnio tautiečių palaikymo.

Šiandien iš tolimosios Australijos grįžęs Juozas Bernotas, tapo pirmuoju Lietuvos burlentininku, dalyvausiančiu Londono olimpinėse žaidynėse. Atletai čia naudoja “vieno dizaino” lentas, vairiukus ir bures. Nors ir vienodas, tačiau varžybų inventorius pasižymi tinkamumu plaukti įvairiomis sąlygomis. Dabartinė olimpinė klasė vadinasi “Neil Pryde RS:X”. Ji olimpinėse – nuo 2008 metų. Tačiau pirmą kartą burlenčių sportas tapo olimpiniu 1984 metais vyrams ir 1992 metais moterims.

“Nors tuo metu kai aš mokiausi buriuoti burlenčių sportas buvo labai nepopuliarus (aut. past.:1990-aisiais ir vėliau sporto populiarumas smarkiai krito), tačiau aš niekuomet neabejojau, kad tai – mano gyvenimas. Nuo mažens esu įpratęs daug treniruotis, o dabar treniruočių tik dar labiau pagausėjo”, – pasakojo burlentininkas.

Burlenčių sportas priskiriamas prie ekstremalių sporto šakų ne tik dėl greičio ir specifikos, bet ir todėl, kad juo neišeina užsiimti bet kada. Reikia sulaukti tinkamų oro sąlygų. “Mūsų lietuviškas standartinis sezonas – labai trumpas: birželis – rugsėjis. Tačiau dauguma ekstremalų tuo neapsiriboja. Atranfame būdų kaip į vandenį lįsti net lapkričio ar gruodžio mėnesiais”, – patirtimi dalinasi Juozas.

Australijoje pasiekęs geriausią savo reultatą, Juozas Lietuvai iškovojo 24 vietą tarp 28 sportininkų, patekusių į olimpines žaidynes. Tiesa, 2012 metais Ispanijoje vyksiančiame pasaulio čempionate dar 9 sportininkai prisijungs prie jau atrinktų.

Paklaustas apie olimpinius medalius, J.Bernotas išliko kuklus: “buriavimas Lietuvoje dar labai jaunas sportas. Mes tik pirmą kartą keliaujame į olimpiadą. Tai – jau didžiulis pasiekimas, ne tik man, bet ir Lietuvos buriuotojams, šios sporto šakos populiarėjimui.“

Sportininkas ryžtingai ir atsakingai žvelgia į Londono olimpines žaidynes. „Aš darysiu viską, kad pasirodyčiau kaip įmanoma geriau, todėl reikia kuo didesnio palaikymo iš tautiečių. Labai tikiuosi, kad po šių varžybų atsiras jaunimo, kuris turėtų pakankamai noro ir užsispyrimo buriavimą Lietuvoje kilstelti dar aukščiau“, -sakė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų