Pereiti į pagrindinį turinį

J.Valančiūną pasirinko Toronto „Raptors“ (papildyta)

2011-06-24 13:54
J.Valančiūną pasirinko Toronto „Raptors“ (papildyta)
J.Valančiūną pasirinko Toronto „Raptors“ (papildyta) / Gedimino Bartuškos nuotr.

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje Jonas Valančiūnas pasirinktas penktuoju šaukimu. Donatą Motiejūną 20 šaukimu pašaukė „Timberwolves“.

Penktadienio naktį vykusioje 2011 metų NBA naujokų biržoje J.Valančiūnas savo pavardę išgirdo penktas. Jo pavardę išgirdę į naujokų biržą atvykę lietuviai skandavo „Lietuva, Lietuva“, o J.Valančiūnas buvo akivaizdžiai susijaudinęs. Jis sunkiai rinko angliškus žodžius atsakinėdamas NBA žurnalistui, nors prieš tai buvusių spaudos konferencijų metu kalbėdavo gana aiškiai ir išsamiai.

Daug krepšinio specialistų buvo įsitikinę, kad lietuvį ketvirtuoju šaukimu pasirinks „Cavaliers“. Šią komandą greičiausiai atbaidė „Lietuvos ryto“ reikalaujama žvėriška išpirka.

„Raptors“ nusprendė nepraleisti progos. Šioje komandoje žaidžia Linas Kleiza.

J.Valančiūnas tapo aukščiausiu šaukimu į NBA pakviestu lietuviu. Iki šiol aukščiausiai pašauktas buvo Žydrūnas Ilgauskas – 20.

20 buvo pašauktas ir Donatas Motiejūnas. Pavasarį manyta, kad jis gali būti pašauktas kone pirmajame dešimtuke, tačiau aukštaūgio vertė vasaros pradžioje sumažėjo, nes NBA skautams pasirodė, jog lietuvis krepšinį žaidžia be aistros. Todėl 20 šaukimas laikomas gana sėkmingu. Lietuvis Minesotoje nerungtyniaus, nes buvo išsiųstas į Hiustoną.

Žalgirietis Mindaugas Kuzminskas savo pavardės naujokų biržoje neišgirdo.

NBA naujokų biržos pradžia sutapo su ekspertų prognozėmis. Pirmuoju šaukimu „Cavaliers“ pasirinko įžaidėją Kyrie Irvingą o Minesotos „Timberwolves“ antruoju šaukimu pakvietė puolėją Derricką Williamsą.

Trečias pašauktas turkas Enesas Kanteris. Ekspertai ilgai ginčijosi, kuris aukštaūgis geresnis: E.Kanteris ar J.Valančiūnas.

O pirma didžiąją biržos staigmena tapo „Cavaliers“ sprendimas ketvirtuoju pašaukti puolėją Tristaną Thompsoną. Visi tikėjosi, kad „Cavaliers“ pasirinks J.Valančiūną. Maža to, daug specialistų manė, kad amerikietis į pirmąjį dešimtuką nepapuls.

Top 10 2011 metų NBA naujokų biržos šaukimų:

  1. Kyrie Irvingas („Cavaliers“)
  2. Derrickas Williamsas („Timberwolves“)
  3. Enesas Kanteris („Jazz“)
  4. Tristanas Thompsonas („Cavaliers“)
  5. Jonas Valančiūnas („Raptors“)
  6. Janas Vesely („Wizards“)
  7. Bismackas Biyombo („Kings“)
  8. Brandonas Knightas („Pistons“)
  9. Kemba Walker („Bobcats“)
  10. Jimmeris Fredette („Bucks“)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų