Pereiti į pagrindinį turinį

Ledo ritulininkų kare - pirmosios nekaltos aukos

2010-02-05 16:44
Ledo ritulininkų kare - pirmosios nekaltos aukos
Ledo ritulininkų kare - pirmosios nekaltos aukos / Gedimino Bartuškos nuotr.

Kol ragus surėmę ledo ritulio vadovai ir žaidėjai pešasi kiekvienas dėl savo teisybės, labiausiai kenčia paprasti sirgaliai ir Lietuvos vardas: dėl vidinių rietenų Vilnius liks be Iššūkio taurės turnyro.

Neužteko žaidėjų

Iš šalies sukilusių ledo ritulininkų maištą stebėję sporto pasaulio atstovai buvo teisūs sakydami, kad nuo tarpusavio konfliktų labiausiai nukentės pats šalies ledo ritulys.

Penktadienį Lietuvos ledo ritulio federacija (LLRF) paskelbė, kad vasario viduryje Vilniuje turėjęs vykti prestižinis Iššūkio taurės turnyras yra atšaukiamas. LLRF vadovai radikalaus sprendimo griebėsi supratę, kad nepavyks surinkti pakankamai žaidėjų į turnyre turėjusią dalyvauti Lietuvos nacionalinę rinktinę.

Boikotuoti varžybas raginę ir LLRF prezidento Rolando Bučio galvos reikalavę Elektrėnų „Energijos“ klubo šventė savotišką pergalę, kurios rezultatas - apkvailinti šalies ledo ritulio mėgėjai ir tarptautinėje arenoje suterštas Lietuvos vardas.

Kirs ne tik per kišenę

Žiūrovai „Siemens“ arenoje neišvys ne tik Lietuvos komandos, bet ir pajėgių Baltarusijos, Vengrijos bei Rumunijos ledo ritulininkų, planavusių viešnagę Vilniuje.

„Tai - smūgis peiliu į nugarą. Tokiais dalykais nežaidžiama. Net neabejoju, kad šitas demaršas Lietuvai tarptautiniu lygiu atsilieps dar ilgai“, - tvirtino R.Bučys.

Pasak renginį organizavusios ir finansinę paramą varžyboms rinkusios bendrovės „Pramonta“ atstovų, į Iššūkio taurės turnyrą iki penktadienio spėta parduoti kelis tūkstančius bilietų. Pinigus bilietus įsigijusiems žiūrovams ketinama grąžinti artimiausiomis dienomis. Bendrovė dar skaičiuoja patirtus nuostolius, kai kurie turnyro rėmėjai ketina pareikšti pretenzijas.

„Kažkokia nesąmonė. Esu šokiruotas. Tiek intrigų gyvenime nesu matęs. Žaidžiau ir TSRS, ir Baltarusijoje - jeigu politinės peripetijos ir kildavo, žaidėjai į tai nebūdavo įveliami. Manau, kad sportininkai turi užsiimti sportu ir pirmiausia galvoti apie savo šalį bei tris milijonus Lietuvos žiūrovų“, - kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Dmitrijus Medvedevas.

Maištas išplito

Primename, kad apie ketinimus nežaisti rinktinėje, kol LLRF vadovauja R.Bučys, kai kurie „Energijos“ žaidėjai prabilo praėjusią savaitę. LLRF vadovybė tuomet ramino aistras aiškindama, kad tokie veiksmai nesutrukdys suburti rinktinės.

Vis dėlto žaidėjų maišto mastas pasirodė didesnis, nei tikėjosi LLRF. Prie streiko prisidėjo ir „Energijos“ jaunimas.

R.Bučys tikino, kad prieš jaunus ledo ritulininkus buvo naudojamas psichologinis spaudimas. Esą „Energijos“ treneris Rimantas Sidaravičius grasino išmesti žaidėjus iš komandos, jei jie neparems opozicionierių.

Elektrėnų komandos kapitonas Rolandas Aliukonis LLRF prezidento teiginius pavadino melu: „Visiška nesąmonė. Taip, iš pradžių mūsų grupelė buvo maža, bet paskui ir kiti pamatė, kas čia vyksta. Norėjome viską padaryti gražiai. Neišėjo. Prezidentas nepalieka savo posto nežinia dėl ko.“

Taika nekvepia

R.Aliukonis aiškino suprantantis, kad Iššūkio taurės sabotažas šalies ledo rituliui neatneš nieko gero, tačiau patikino, kad sukilę žaidėjai nusileisti neketina. „Jei prisivirėme košės, mes ją ir išsrėbsime. Žaidėjai viską supranta ir prisiima atsakomybę. Bet kodėl to nesupranta federacijos prezidentas? Nereikia mūsų kaltinti dėl patriotiškumo stokos - dėl visko kaltos vieno žmogaus ambicijos“, - dėstė R.Aliukonis.

Savo ruožtu R.Bučys taip pat patikino nesitrauksiantis anksčiau vasarą numatytų eilinių federacijos prezidento rinkimų: „O kas ateis vietoje manęs - tie, kurie griauna įdėtą triūsą? Čia ne ambicijos, o sveikas protas neleidžia to padaryti.“

Įsiplieskęs ledo ritulininkų konfliktas grasina virsti dar didesniu tarptautiniu skandalu: balandį Lietuvos rinktinė turėtų dalyvauti pasaulio čempionato I diviziono varžybose. Nesugebėjus išsiųsti komandos į pirmenybes, tiesioginių sankcijų prieš Lietuvą gali griebtis Tarptautinė ledo ritulio federacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų