Lietuvos jaunimu domisi Anglijos ir Italijos futbolo akademijos

Lietuvos jaunių (iki 19 metų) futbolo rinktinės žaidėjai mina kelius į Anglijos ir Italijos klubų jaunimo akademijas.

Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) talentai vis labiau domina užsienio klubus. Keli Lietuvos jaunių rinktinei atstovaujantys 1993 metų gimimo futbolininkai sulaukė pasiūlymų papildyti Italijos komandų gretas, o dar keli dalyvauja peržiūrose Anglijoje.

Kelius į Italiją jau pramynė 17 metų gynėjas Aurimas Vilkaitis, kuris praėjusių metų pabaigoje sudarė sutartį su Romos „Lazio“ klubu ir treniruojasi jo jaunimo akademijoje. Romos ekipa norėjo pasikviesti ir A.Vilkaičio bendraamžį bei komandos draugą Martyną Dapkų, tačiau šis kol kas nusprendė pabandyti laimę Anglijoje ir savaitei išvyko į antrojo diviziono „Championship“ klubo „Leicester City“ peržiūrą.

Anglijos komandas pastaruoju metu sudomino ir puolėjas Lukas Baranauskas, kurį stebi „Arsenal“ akademija, o taip pat du jaunių rinktinės vartininkai. Paulius Toleikis yra išvykęs į „Liverpool“ klubo jaunimo akademijos peržiūrą, o Lukas Lidakevičius jau ketvirtą savaitę stažuojasi „Barnsley“ komandoje.

Dar keturi žaidėjai - Edvinas Girdvainis, Martynas Jefišovas, Dovydas Norvilas ir Erikas Grigaitis – domina įvairių Italijos lygų komandas. E.Girdvainis jau yra išvykęs į Italiją ir gali netrukus papildyti trečiojo diviziono klubo „Arezzo“ gretas, o M.Jefišovą ir P.Toleikį nuo vasaros savo gretose norėtų matyti „Serie B“ lygoje žaidžiantis „Ascoli“. D.Norvilą į peržiūrą kviečia vienas „Serie A“ lyderių „Palermo“, o E.Grigaičiu domisi „Triestina“.


Šiame straipsnyje: LFFjaunių futbolo rinktinėNFA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių