Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos jaunučiai Europos čempionato finale neprilygo kroatams

2010-08-16 11:40
Lietuvos jaunučiai Europos čempionato finale neprilygo kroatams
Lietuvos jaunučiai Europos čempionato finale neprilygo kroatams / fibaeurope.com

Lietuvos jaunučių (iki 16 m.) krepšinio rinktinė Europos čempionate iškovojo sidabro medalius.

Sekmadienį vėlai vakare pasibaigusiame finale Lietuvos krepšininkai, treniruojami Arūno Visocko ir Daliaus Lubio, neprilygo Europos čempionais tapusiems Kroatijos bendraamžiams, pralaimėję jiems 52:80.

Europos jaunučių krepšinio čempionato finalo dvikova lietuviams prasidėjo labai nesėkmingai. 5 min. jie atsiliko 11:0, 8 min. - 21:2. Po pirmojo kėlinio kroatai pirmavo 30:6. Lietuviai iš žaidimo pataikė tik vieną metimą, o kitus keturis pelnė baudomis.

Dario Saričiaus vedami kroatai pelnė ir pirmuosius antrojo kėlinio taškus - 32:6. Ir tada jau Lietuvos rinktinė pakilo į kovą. Septynių minučių atkarpą jie laimėjo 26:9 ir priartėjo iki 41:32. Tačiau likusias dvi kėlinio minutes vėl sėkmingiau sužaidė Kroatijos jaunučiai, pelnę šešis taškus be atsako ir ilsėtis komandos išėjo kroatams pirmaujant solidžiu skirtumu - 47:32.

Lietuvos rinktinėje spurtą iniciavo Denisas Krestininas, per antrąjį kėlinį pelnęs 8 taškus. Kroatų gretose nesulaikomas buvo D.Saričius, per du kėlinius surinkęs 17 taškų ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus.

Trečiajame kėlinyje kroatai vėl buvo gerokai pranašesni už Lietuvos krepšininkus ir turėjo įtikinamą persvarą - 28 min. jie pirmavo 60:37. Finalo baigtis tapo aiški.

Lietuvai daugiausia taškų pelnė D.Krestininas - 14.

Kroatijos rinktinėje fantastiškai žaidė 204 cm ūgio D.Saričius, pelnęs 30 taškų, atkovojęs 11 kamuolių ir atlikęs tiek pat rezultatyvių perdavimų. Jis taip pat padarė 12 klaidų. D.Saričius žaidė be keitimo iki 39 min.

Europos čempionate Lietuvos rinktinė iš viso laimėjo keturias dvikovas ir patyrė penkis pralaimėjimus. Keturias nesėkmes lietuviai buvo patyrę per penkis pirmuosius pirmenybių mačus. Vos ne vos įveikę pirmąjį etapą, vėliau jie įsibėgėjo ir nebesuklupo iki finalo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų