Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė namie nepralaimi (papildyta)

2010-08-21 02:29
Lietuvos moterų krepšinio rinktinė namie nepralaimi (papildyta)
Lietuvos moterų krepšinio rinktinė namie nepralaimi (papildyta) / Tomo Lukšio (Fotodiena) nuotr.

Europos moterų krepšinio čempionato atrankos varžybose Lietuvos rinktinė iškovojo penktąją pergalę.

Penktadienį Kauno sporto halėje lietuvės 81:63 antrą kartą nugalėjo Kroatiją ir toliau tvirtai pirmauja A atrankos grupėje. Iki galutinio tikslo – kelialapio į Europos čempionatą - Lietuvos rinktinei trūksta vienos pergalės, tačiau, palankiai susiklosčius aplinkybėms, ji tolyn gali žengti ir su dabar turimomis penkiomis pergalėmis. Į kitų metų Europos pirmenybes pateks dvi grupės komandos.

Du kėlinius kova aikštėje vyko taškas į tašką. Trečiojo kėlinio pabaigoje, pradėjusios gintis aikšte, lietuvės pagaliau atitrūko ir įgijo dviženklę persvarą – 55:45.

Ketvirtąjį lietuvės pradėjo nedideliu spurtu ir netrukus pirmavo 59:45. Tačiau užteko trumpam atsipalaiduoti ir kroatės pavojingai priartėjo – 59:52.

Po Algirdo Paulausko paprašytos minutės pertraukėlės vėl tapo ramiau – 63:52. Nors kroatės dar bandė kibti į atlapus, Lietuvos krepšininkės mačo pabaigoje jau turėjo neginčijamą pranašumą.

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė: Gintarė Petronytė 22 taškai (11 atkovotų kamuolių), Agnė Abromaitė 19, Rima Valentienė 13(5 rezult. perdavimai), Sandra Linkevičienė (7 rezult. perdavimai) ir Eglė Stankevičienė – po 10.

Penktadienį vakare žaidė Italijos ir Belgijos rinktinės, kurios dar turi vilčių pavyti Lietuvos krepšininkes turnyro lentelėje. Italės iškovojo trečią pergalę iš eilės, laimėjusios 67:57.

Priešpaskutines atrankos turnyro rungtynes lietuvės žais rugpjūčio 23 d. Belgijoje, o paskutiniąsias – 26 d. sporto halėje su Italija.

A grupės turnyro lentelė (komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1. Lietuva  5  1

2. Kroatija  3  3

3. Italija  3  3

4. Belgija  2  3

5. Olandija  1  4

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų