Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos rinktinės žaidėjai – K.Kemzūros akimis

2010-08-28 19:10
Lietuvos rinktinės žaidėjai – K.Kemzūros akimis
Lietuvos rinktinės žaidėjai – K.Kemzūros akimis / Roberto Dačkaus (fotodiena.lt) nuotr.

Jauna, ambicinga kovotojų komanda. Taip savo ekipą trumpai apibūdino Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

K.Kemzūra rikiuoja savo karius pasauliui užkariauti. Kiek jie stiprūs, ambicingi ir pasirengę mirti dėl pergalės, kartu su dienraščiais „Kauno diena“, „Vilniaus diena“ ir „Klaipėda“ penktadienį išleistame žurnale „Krepšinis. Turkija 2010“ pasakoja pats rinktinės karvedys.

Linas Kleiza

Vienas komandos lyderių, apie kurį sukasi puolimas. Fiziškai galingas, ir tai yra jo pranašumas. Linas gali įmesti iš toli, gali įveikti savo oponentą arti krepšio. Jo ego stiprus, jis negali pralaimėti. Linui linkėčiau daugiau savitvardos, nes karštas būdas yra jo priešas.

Jonas Mačiulis

Labai svarbus mums krepšininkas, jį priskirčiau lyderiams. Jonas – stiprus žaidėjas, kovotojas, fiziškai galingas, stengiamės išnaudoti jo galingus prasiveržimus, jo sugebėjimą kovoti dėl kamuolio. Jonas mėgsta kietą žaidimą, yra aštrus, bet gali įmesti iš toli. Tik, kaip ir L.Kleiza, kartais praranda savikontrolę. Tai jį gali išmušti iš ritmo.

Paulius Jankūnas

Ramaus charakterio, bet unikalus tuo, kad gali sėkmingai žaisti tiek atsitraukęs, tiek baudos aikštelėje. Nors Paulius nėra labai atletiškas, bet jis techniškai randa būdų, kaip įmesti, yra kovotojas dėl kamuolio, gali apsiginti ir prieš aukštesnius varžovus. Jis ryškus komandos  žaidėjas, mums labai svarbus.

Mantas Kalnietis

Pagrindinis įžaidėjas. Išsiskiria ūgiu, atleto savybėmis, greičiu, geriau jaučiasi, kai žaidžiama greitai. Moka prasiveržti, gali įmesti iš toli, vadovauja komandai. Tik mes norime Mantą labiau pritaikyti savo sistemai, nes jis perlaikydavo kamuolį. Bet matome, kad yra poslinių į gerą pusę.

Robertas Javtokas

Ne veltui yra komandos kapitonas. Jis moka suburti žmones aplink save, sako tiesiai, ką galvoja, žaidėjai jį gerbia ir klauso. Žaidime – mūsų pagrindinis "centras". Roberto stiprioji pusė yra gynyba, bet gavęs kamuolį arti krepšio jis puikiai atakuoja kabliu. Puolant jis geriau atsiskleidžia, kai komanda žaidžia greitai, kai jis turi erdvės. Yra judrus, gerai kovoja dėl kamuolio.

Martynas Gecevičius

Vienas mūsų snaiperių ir viena ašių, per kurią organizuojame puolimą. Norime, kad Martynas užbaigtų atakas ir žaistų du prieš du, nes labai gerai tai daro. Varžovai žino jo sugebėjimą labai greitai išmesti kamuolį ir stengiasi jam trukdyti, tačiau čia atsiskleidžia puikus Martyno sugebėjimas atiduoti kamuolį laisvam žaidėjui. Šiaip ramus, tyliai dirbantis, aikštėje – kovojantis ir norintis laimėti.

Simas Jasaitis

Senbuvis, patyręs žaidėjas, vienas ramesnių. Kartais Simo nematyti, bet jis atlieka nematomą darbą. Labai vertinu jo sugebėjimą gynyboje tiksliai įvertinti situaciją, jis gali uždengti varžovų lyderius. Tai leidžia Simo ūgis ir judrumas. Turi taiklią ranką, bet didžiausias jo privalumas – patirtis ir žaidimo supratimas.

Tomas Delininkaitis

Mūsų slaptas ginklas. Tomui teks antrojo įžaidėjo vaidmuo, nors yra labiau atakuojantis, gana greitas ir techniškas žaidėjas, tereikia tai realizuoti. Jis vienas tų, kuris pats sau gali susikurti metimą. Ne kartą įrodė, kad gali imtis iniciatyvos ir pataikyti, kai niekam nesiseka.  Norėtųsi, kad kiečiau žaistų gynyboje.

Renaldas Seibutis

Energijos kamuolys visur – ir treniruotėse, ir varžybose. Jo visur pilna, Renaldas gali būti tas žmogus, kuris gali inspiruoti spurtą. Per rungtynes jis būtinai perima vieną ar du kamuolius vien dėl to, kad visur stengiasi būti. Jis yra be galo darbštus, pozityvus, niekada nepasiduoda pesimizmui, palaiko komandos draugus.

Tadas Klimavičius

Nėra aukšto ūgio, bet turi ilgas rankas ir jo vizitinė kortelė – kova dėl kamuolio. To iš jo ir tikimės. Atletiškumo ir fizinių duomenų Tadui pakanka, jis gali dengti ir aukštesnius varžovus. Jam gal trūksta žaidimo rinktinėje patirties, bet jeigu jis, krepšinio žargonu šnekant, eina ant lentos, tai gali nusiimti kiekvieną kamuolį. Puolime paliktas laisvas jis taip pat yra pavojingas.

Martynas Pocius

Atletiškas, veržlus, pasižymi geru tolimu metimu, ypač, kai aktyvi  gynyba, kai reikia sužaisti vienas prieš vieną. To iš Martyno ir laukiame. Fizinės savybės jam leidžia dengti ir aukštesnį varžovą.

Martynas Andriuškevičius

Ne toks greitas, kaip R.Javtokas, bet aukštas, jo specializacija – aukšti vidurio puolėjai. Per pasirengimą Martynas visai neblogai atliko gautas užduotis. Jis neblogai pataiko iš vidutinio nuotolio, gerai kovoja dėl kamuolio.

Komandos siela

Visi žaidėjai suteikia dvasios komandai, bet didžiausia komandos siela yra Juozukas – masažuotojas ir rinktinės techninis vadybininkas Juozas Petkevičius. Jis nuteikia visus. Bendras jausmas, kad būtų tikra komanda, yra visų reikalas ir visi dėl to turime stengtis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų