Pereiti į pagrindinį turinį

„Lietuvos rytas“ vos laimėjo prieš „Aisčius“

2009-02-07 21:15
„Lietuvos rytas“ vos laimėjo prieš  „Aisčius“
„Lietuvos rytas“ vos laimėjo prieš „Aisčius“ / N.Jankausko nuotr.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ tik paskutinę mačo minutę įrodė pranašumą prieš Kauno „Aisčius“. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse Kaune vilniečiai pergalę iškovojo 89:86 (25:28, 28:20, 20:27, 16:11), rašo basketnews.lt.

Rimas Kurtinaitis mačui neregistravo Artūro Jomanto, o Mindaugas Lukauskis ir Chuckas Eidsonas buvo registruoti, tačiau jiems leista pailsėti. Visgi rungtynėms slystant iš rankų, ketvirtajame kėlinyje Eidsonas buvo mestas į aikštę.

Prieš trečio kėlinio pabaigą Ernestas Ežerskis pataikė iš toli, vos prasidėjus ketvirtam kėliniui jis įmetė dvitaškį ir „Aisčiai“ pirmavo 77:73. Dėl penkių asmeninių pražangų „Lietuvos rytas“ tada dar prarado Marijoną Petravičių.

Kurtinaitis tuomet į aikštę įleido Eidsoną. Tačiau amerikietis negelbėjo - jis prametė du tritaškius, o Egidijus Dimša dvitaškiu padidino savo ekipos pranašumą iki 5 taškų (79:74). Eidsonas buvo netaiklus ir nuo baudų metimo linijos, pramesdamas abu metimus.

Po dviejų taiklių Donato Zavacko baudų tritaškį smeigė Geidrius Kurtinaitis ir skirtumas išaugo iki 82:76.

Evaldo Dainys Zavacko pelnė po 4 taškus, taip išvesdami savo komandą į priekį 84:82. Tačiau neilgam. Donatas Motiejūnas pataikė baudą, Tautvydas Barštys smeigė tritaškį ir kauniečiai vėl pirmavo 86:84.

„Lietuvos rytą“ į priekį vėl timptelėjo Zavackas - likus žaisti kiek mažiau nei dvi minutes jis smeigė tolimą metimą ir vilniečiai išsiveržė į priekį.

Likus žaisti 50 sekundžių Eidsonas pelnė pirmuosius taškus sumesdamas dvi baudas, kitoje atakoje Paulius Kleiza prametė iš toli ir kauniečiai skubėjo prasižengti. Dainys prametė dvi baudas ir „Aisčiai“ gavo dar vieną progą rezultatą išlyginti, tačiau Barštys nepataikė iš toli.

„Lietuvos rytas“: Donatas Zavackas ir Marijonas Petravičius po 22, Milko Bjelica 16, Marius Prekevičius 8.

„Aisčiai“: Donatas Motiejūnas ir Tomas Rinkevičius po 14, Tautvydas Barštys, Egidijus Dimša ir Ernestas Ežerskis po 12, Pranas Skurdauskas 11.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų