Pereiti į pagrindinį turinį

„Montepaschi“ strategas vertina „Žalgirį“

2009-10-28 19:36
„Montepaschi“ strategas vertina „Žalgirį“
„Montepaschi“ strategas vertina „Žalgirį“ / "Scanpix" nuotr. S.Pianigianis negailėjo komplimentų "Žalgiriui".

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiandien Italijos mieste Sienoje turėjo laiko ir išsimiegoti, ir po miestą pasižvalgyti. Dėl nepalankaus skrydžio grafiko jie į Sieną išvyko dar antradienį ir po vidurnakčio jau buvo viešbutyje.

Išsimiegoję ir pailsėję po sunkios kelionės, žalgiriečiai pusdienį turėjo laisvą. Po to vyko rungtynių vaizdo peržiūra, varžovų žaidimo analizė, o vakare - treniruotė „Mens Sana“ arenoje.

„Montepaschi“ vyriausiasis treneris Simone Pianigianis viliasi, kad jo komanda sėkmingai pradės Eurolygos sezoną namuose, nors tokios lengvos pergalės, kaip prieš savaitę Zagrebe su „Cibona“, jis nesitiki.

„Šį sezoną „Žalgiris“ yra sudarytas iš daugybę patirties Eurolygos varžybose turinčių žaidėjų Marcuso Browno ir Traviso Watsono bei jaunų, talentingų vaikinų. „Žalgirio“ komanda pasižymi tuo, jog rungtynėms visada yra gerai pasirengusi taktiškai ir, manau, kovai su mūsų ekipa ji bus pasirengusi“, - Sienos klubo portalas citavo S.Pianigiani. Pro jo akis neprasprūdo ne tik įtikinama „Žalgirio“ pergalė pirmajame Eurolygos mače su ASVEL, bet ir geras kauniečių startas Lietuvos čempionate.

S.Pianigianis truputį nerimavo dėl to, kad dėl smulkių traumų vis negali treniruotis visa komanda, tačiau jis neabejojo, kad dvikovai su „Žalgiriu“ bus pasirengę visi krepšininkai. Pirmadienį individualiai spprtavo ir du bene svarbiausi ekipos žaidėjai - įžaidėjas Terrelas MaIntyre'as ir puolėjas Kšyštofas Lavrinovičius.

Tik pergalės kovoje su „Žalgiriu“ tikisi ir vienas „Montepashi“ lyderių Shaunas Stonerookas.

„Žaisime pirmąsias šio sezono Eurolygos rungtynes savo arenoje. Manau, su „Žalgiriu“ laukia sunki kova. Svarbiausia - gynyba. Jeigu ginsimės taip agresyviai, kaip prieš „Cibona“ trečiajame kėlinyje, manau, laimėsime ir antrąjį mačą. Todėl labai svarbu aktyviai gintis ir kovoti dėl atšokusių kamuolių“, - Eurolygos interento svetainėje kalbėjo Sh.Stonerookas.

Gynybą išvykdami į Sieną akcentavo ir „Žalgirio“ žaidėjai. Komandos vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas teigė, kad taikys komandinę gynybą ir nesistengs skirti didesnio dėmesio, tarkime, itin sėkmingai Zagrebe žaidusiam K.Lavrinovičiui.

„Jeigu jam skirsime didesnį dėmesį, tuomet atrišime rankas kitam žaidėjui, likusiam be priežiūros“, - savo motyvus išdėstė G.Krapikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų