Moterų krepšinio rinktinė atsisveikino su dviem kandidatėmis

Pasirengimą 2013 metų Europos moterų krepšinio čempionato atrankos varžyboms Lietuvos rinktinėje tęs 14 krepšininkių. Po savaitgalį Helsinkyje sužaistų kontrolinių rungtynių su Suomijos rinktine mūsų nacionalinės komandos vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas už darbą treniruočių stovyklose padėkojo puolėjoms Gintarei Mažionytei ir Julitai Bungaitei.

„Joms sekėsi prasčiau nei kitoms krepšininkėms. Šiandien turime daugiau dėmesio skirti žaidimo kokybei, o treniruotėse su 16 žmonių dirbti gana sunku“, – tvirtino A. Paulauskas.

Lietuvos rinktinės strategas pažymėjo, kad trečią savaitę kartu sportuojanti komanda rungtyniauja vis geriau: „Kai rungtynėse panaudojame 8-9 krepšininkes, galime pasidžiaugti geresne žaidimo kokybe. Tačiau per rungtynes išplėtus sudėtį iki 12 žaidėjų, geru krepšiniu pasigirti negalime. Žaidybinio broko yra dar nemažai, koją kiša ir jaunatviškas entuziazmas, ir susižaidimo stoka.“

Per penktadienio mačą su suomėmis A. Paulauskas panaudojo 11 krepšininkių, o Lietuvos rinktinė pralaimėjo 65:85. Šeštadienį mūsų trenerių štabas mažiau eksperimentavo sudėtimi — daugiau žaidė tik 7 merginos, dar dvi aikštėje pasirodė tik keletui minučių. Tai leido revanšuotis suomėms rezultatu 86:73.

„Suomės kartu rungtyniauja jau šešerius metus, o mes — visiškai nauja komanda. Daug gero tikėtis kol kas negalime, tačiau teigiamų poslinkių yra“, — reziumavo išvyką A. Paulauskas.

Rytoj komanda Kaune susirinks į trečiąją treniruočių stovyklą. Prie rinktinės jau prisijungs ir dėl mokslų JAV užtrukusi gynėja Kamilė Nacickaitė.

Generaline repeticija prieš oficialių kovų pradžią mūsų krepšininkėms taps birželio 6—8 dienomis Kauno sporto halėje vyksiantis tarptautinis turnyras „KG Group“ taurei laimėti. Lietuvos rinktinė trečiadienį 19.15 val. susitiks su Latvija, ketvirtadienį 19.15 val. — su Švedija, o penktadienį 19.15 val. — su Ispanija.

Pirmąsias 2013 metų Europos čempionato atrankos turnyro C grupės rungtynes Lietuvos rinktinė žais birželio 13 dieną su Olandijos ekipa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių