Pereiti į pagrindinį turinį

M.Pocius: jaučiame pasitikėjimą savo jėgomis

2010-01-23 03:30
M.Pocius: jaučiame pasitikėjimą savo jėgomis
M.Pocius: jaučiame pasitikėjimą savo jėgomis / Evaldo Butkevičiaus nuotr. M.Pocius išrinktas į simbolinį turnyro penketą.

Sunkiausiu metu VTB Vieningosios krepšinio lygos (VKL) mažajame finale dėl trečiosios vietos Kauno „Žalgirį“ į priekį traukė Martynas Pocius, pelnęs 26 taškus ir sužaidęs vienas geriausių rungtynių šį sezoną. Jis išrinktas į simbolinį turnyro penketą kaip geriausias lengvasis krašto puolėjas.

„Atmosfera sporto halėje buvo puiki ir tai mums davė didelį postūmį. Šiandien žaisti buvo lengviau, nes nebejautėme tokio spaudimo, kaip pusfinalyje. Kai trečiajame kėlinyje paleidome varžovus į priekį, nesutrikome ir sugebėjome išlyginti rezultatą“, - kalbėjo „Žalgirio“ gynėjas.

Lemiamą lūžį, jo manymu, padėjo pasiekti komandos moralinė dvasia: „Esame ant bangos, jaučiame pasitikėjimą savo jėgomis, nepaisant vakarykštės nesėkmės. Žinome, ką darome gynyboje, kaip žaidžiame puolime, po kelių paskutinių laimėtų svarbių rungtynių atsirado daugiau vidinės ramybės, kuri neleidžia pasiduoti panikai, kai kas nors truputį nepavyksta.“

Pataikęs visus penkis tritaškius, ir dalį jų - iš itin sunkių padėčių, M.Pocius gerokai padėjo komandai susikrauti lemiamą persvarą.

„Būna tokių dienų, kai krenta viskas. Džiaugiuosi, nes turbūt ir pats nesitikėjau, kad taip pataikysiu. Po dviejų kėlinių man labai suskaudo kelį, todėl sakau - viskas, daugiau nebesiveržiu, mesiu iš toli, nes nebegaliu bėgioti“, - sakė žaidėjas.

M.Pocius neabejoja, kad komandai lengviau žaisti tapo ir dėl to, kad atsirado dar vienas įžaidėjas: „Šiandien varžovai mus daug spaudė po visą aikštę, todėl persivaryti kamuolį buvo lengviau, kai galėjo Mantas Kalnietis keistis su Aleksandru Čapinu. Ir Mantas nejautė spaudimo, kad vienas turėti tempti visą krūvį 35 min.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų