Pereiti į pagrindinį turinį

M.Pocius: mes patys žinojome, kad galime taip žaisti

M.Pocius: mes patys žinojome, kad galime taip žaisti
M.Pocius: mes patys žinojome, kad galime taip žaisti / Tomo Raginos nuotr.

„Pergalė buvo nuostabi. Ji - komandinių pastangų rezultatas“, - tokiais žodžiais spaudos konferencijoje prakalbo Martynas Pocius.

Pasaulio vyrų krepšinio čempionato Turkijoje ketvirtfinalis tarp Lietuvos ir Argentinos rinktinių sujaukė daugelio mintis. Aišku viena – tokio laimėjimo, kokį iškovojo lietuviai, nesitikėjo niekas. Tad tuo didesnis pergalės džiaugsmas.

„Sunku kažką pasakyti, kai galvoje tiek emocijų. Pergalė buvo nuostabi. Ji - komandinių pastangų rezultatas. Septyni žaidėjai surinko dviženklį taškų skaičių - tai nuostabu. Pradėjome rungtynes visiškai kitaip nei anksčiau ir puikiai žaidėme pirmą jų dalį. Tikrai didžiuojuosi vaikinais, - kalbėjo Lietuvos rinktinės gynėjas M.Pocius. - Kur Lietuvos komandos paslaptis? Nebuvome favoritai, todėl daugelis netikėjo, kad mes taip galime žaisti, bet mes patys tai žinojome.“

-  Martynai, ką jauti – palengvėjimą ar dar nesuvoki, kas įvyko? – pasiteiravome M.Pociaus po įspūdingiausios Lietuvos rinktinės pergalės.

-  Na, gal nesu šoko būsenos, bet vis tiek kaip sapne esu. Tik gerai suprantu, kad turime iš to sapno pabusti, nes šeštadienį laukia kita labai sunki kova. Komanda, su kuria žaisime – viena geriausių pasaulyje. Labai smagu dėl to, ką šiandien nuveikėme, bet norisi tikėti, kad galime eiti dar toliau. Dabar džiugu, bet turime jau pasistengti viską pamiršti ir rengtis kitoms rungtynėms.

- Kas buvo sunkiausia šįvakar?

-  Lengva nebuvo, kaip gali parodyti rezultatas. Sunkiausias buvo ketvirtasis kėlinys, kai laikas atrodo, slinko be galo lėtai. Gerai, kad nepritrūkome kantrybės ir sėkmingai baigėme rungtynes.

-  Koks buvo svarbiausias pergalės veiksnys?

- Penkios pirmosios trečiojo kėlinio minutės. Per pertrauką treneris akcentavo, kad jeigu dar penkias minutes sugebėsime atsilaikyti ir išsaugoti persvarą, po tokio nokdauno varžovai nebeatsikels. Džiugu, kad pagaliau stipriai pradėjome rungtynes, nebereikėjo vytis varžovų ir tai buvo pagrindinis dalykas, lėmęs pergalę.

- Ar garsaus Argentinos žaidėjo Emanuelio Ginobilio  kalbos, kad Lietuva – pats parankiausias galimas varžovas, suteikė jums papildomos motyvacijos?

-  Gerai, kaip varžovai taip kalba – vadinasi, jie gali atsipalaiduoti. O mes buvome visiškai susikaupę ir pasirengę sunkiai kovai. Mes ėjome į pergalę. Žinojome, kad galime laimėti, jeigu gerai žaisime. O argentiniečius, jeigu jie manė, kad mus lengvai įveiks, galbūt tai ir nubaudė.

- Ar pusfinalis jums bus ypatingas dėl to, kad žaisite prieš savo buvusio trenerio Mike’o Krzyzewskio komandą?

- Neturėsiu ko įrodyti jam, tiesiog stengsiuosi žaisti taip, kaip iki šiol.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų