Panevėžys gali priimti Europos dviračių treko čempionatą

Europos dviračių sporto sąjungos (UEC) prezidentas Wojciechas Walkiewiczius siūlo 2012 m. Europos dviračių treko čempionatą rengti Panevėžyje.

Lankydamasis Lietuvoje W.Walkiewiczius apžiūrėjo Panevėžio dviračių treką ir pasiūlė surengti 2012 m. Europos dviračių treko čempionatą. Apie tokią galimybę UEC prezidentas užsiminė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentui Artūrui Poviliūnui.

„W.Walkiewiczius liko sužavėtas Panevėžio dviračių treku. Anot jo, Panevėžio trekas įeina, jeigu ne į geriausių pasaulio dviračių trejetuką, tai į penketuką – tikrai. Jis pats prisidėjo prie Lenkijos treko statybų ir tuos dalykus išmano. Lenkijos trekas, svečio teigimu, prastesnis nei mūsų“, - svečio įspūdžius pasakojo A.Poviliūnas.

Lietuvos olimpinio judėjimo vadovo nuomone, Panevėžyje susidomėjimas čempionatu turėtų būti nemažas, o UEC prezidentą džiugina ir tai, kad Panevėžys, rengdamasis 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatui, spręs problemas dėl viešbučių ir pan.

Kur vyks 2012 m. Europos dviračių treko čempionatas, greičiausiai bus sprendžiama UEC Vykdomojo komiteto posėdyje šių metų pabaigoje.

„Čempionatą rengti Panevėžyje siūlo pats UEC prezidentas ir, jo teigimu, jeigu šis čempionatas praeitų gerai, net galėtume galvoti apie 2014 m. ar 2015 m. pasaulio čempionatą Panevėžyje“, - optimistiškai Lietuvos kandidatūrą vertino A.Poviliūnas.


Šiame straipsnyje: dviračių sportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių