Pasaulio čempionato finale turėjo žaisti serbai?

Pasaulio krepšinio čempionato finale greičiausiai turėjo žaisti ne turnyro šeimininkai turkai, o Serbijos nacionalinė komanda.

Tai paaiškėjo pasirodžius vaizdo įrašui, kuriame aiškiai matoma, kaip paskutinę ataką surezgę turkai pažeidė taisykles. Perdavimo sulaukęs Turkijos rinktinės gynėjas Keremas Tunčeri, prieš verždamasis link krepšio, užmynė šoninę liniją.

Vis tik teisėjai taisyklių pažeidimo nepastebėjo, o K.Tunčeri greitai nuskuodė prie Dušano Ivkovičiaus ekipos krepšio ir pelnė pergalingus taškus - 83:82.

Šis metimas turkams padovanojo vietą planetos pirmenybių finale, kuriame šeimininkai pasidabino sidabro medaliais. Tuo tarpu serbai galutinai palūžo ir taip pat pralaimėję mažajame finale, liko tik ketvirti, trečiąją vietą užleidę lietuviams.

"Tiesiog neįtikėtina, kad kitą dieną šiems teisėjams buvo leista teisėjauti mače dėl penktosios vietos. FIBA tyli ir nei vienas iš organizacijos vadovų nepateikė jokio paaiškinimo, jokio atsiprašymo už viską, kas atsitiko. Manau, kad FIBA vadovai turėtų atsistatydinti. Taip turėtų atsitikti ypač dėl to, kad jie rungtynes stebėjo prie pat tos vietos, kur Tunčeri mynė liniją", - piktinosi D.Ivkovičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių