Pereiti į pagrindinį turinį

Penkiakovininkai tikisi aukštų rezultatų

2010-05-03 18:15
Penkiakovininkai tikisi aukštų rezultatų
Penkiakovininkai tikisi aukštų rezultatų / sportas.info nuotr. – Donata Rimšaitė

Geriausių Lietuvos penkiakovininkų komanda rytoj išvyks į Vengrijos sostinę Budapeštą, kur vyks 4-asis pasaulio taurės varžybų etapas.

Mūsų šaliai atstovaus Edvinas Krungolcas, Andrejus Zadneprovskis, Justinas Kinderis ir Tomas Makarovas bei Donata Rimšaitė ir Julija Kolegova. Jie rengiasi liepą Vengrijoje (Debrecene) vyksiančiam Europos čempionatui.

„Tikimės, kad Budapešte mūsų sportininkai pateks į pirmąjį dešimtuką. Tai užtikrintų bilietą į finalinį pasaulio taurės etapą Maskvoje bei gerą nuotaiką prieš Europos čempionatą“, - spaudos konferencijoje teigė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės rinktinės treneris Jurijus Moskvičiovas.

Šiuo metu visi Lietuvos penkiakovininkai, vykstantys į Budapeštą, patenka tarp 36 daugiausiai taškų pasaulio taurės varžybose surinkusių sportininkų. Aukščiausią - antrąją vietą - po trijų taurės etapų užima D.Rimšaitė.

„Du kartus jau esu laimėjusi pasaulio taurės finalą - tai malonus jausmas. Vengrijoje tikiuosi pasirodyti kuo geriau“, - sakė D.Rimšaitė.

A.Zadneprovskis, iki šiol dėl traumos startavęs tik viename pasaulio taurės etape iš trijų, Budapešte tikisi patekti į pirmąjį dešimtuką. „Į Maskvą, be abejonių, norisi važiuoti. Viliuosi, kad pavyks iškovoti kelialapį“, - kalbėjo 3-iąją vietą pirmajame pasaulio taurės etape Meksikoje užėmęs sportininkas.

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) prezidentas Viktoras Majauskas šiandien pasirašė bendradarbiavimo sutartį su televizija SPORT1, kuri transliuos visus likusius pasaulio taurės etapus bei finalą Maskvoje.

„Lietuvos penkiakovininkai savo pajėgumą jau yra įrodę. Laikydamiesi savo strateginio tikslo transliuoti geriausių šalies sportininkų startus, nusprendėme rodyti pasaulio taurės etapus“, - sakė televizijos SPORT1 generalinis direktorius Remigijus Jurgelaitis. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų