Pereiti į pagrindinį turinį

R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą

2012-04-24 19:52
R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą R.Berankis: visus metus žaidžiau jausdamas skausmą

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas, 174-oji pasaulio raketė, 21-erių Ričardas Berankis sugrįžo į Lietuvą. Po kirkšnies išvaržos operacijos, lietuvis porą mėnesių reabilitaciją atliko Floridos valstijoje (JAV), kur jį prižiūrėjo itin kvalifikuoti JAV medikai.

Vilniaus tarptautiniame oro uoste jaunąją Lietuvos teniso žvaigždę pasitiko BMW kompanijos įgaliotojo atstovo – įmonės „Krasta Auto“ direktorė Asta Bagdonavičienė, kuri dovanų įteikė R.Berankiui raktelius nuo naujo BMW automobilio.

Grįžęs į Lietuvą R.Berankis ruošis Daviso taurės varžyboms, kurios turėtų tapti pirmuoju turnyru po traumos. Prieš sėsdamas už naujojo savo automobilio vairo, tenisininkas atsakė į gausiai jį pasitikusių žurnalistų klausimus.

- Ričardai, kaip jautiesi?

- Nuotaika gera. Kasdien viskas vis geryn. Jaučiuosi vis geriau. Po prieš du mėnesius buvusios operacijos koja gyja. Pradėjau gana rimtai sportuoti – maždaug 70 procentų save spaudžiu. Kasdien stengiuosi vis daugiau. Kitą savaitę važiuosime į Daviso taurės varžybas Bulgarijoje. Žiūrėsiu, kaip jausiuosi. Iki šiol vyksta reabilitacija. Gydytojai jau leidžia pradėti žaisti.

- Pastaruosius du mėnesius praleidai Floridoje?

- Taip. Tik buvau išvažiavęs į Santa Fė. Nuo vasario vidurio visą laiką praleidau Floridoje.

- Daviso taurė bus kaip pasitikrinimas po traumos?

- Tai bus kaip pradžia po traumos. Krūvius kasdien vis didinu. Kol kas viskas geryn, bet, kai papildomai ką nors padarau, reikia pailsėti keletą dienų.

- Vis dar treniruojiesi tik fiziškai ar jau pažaidi ir tenisą?

- Jau žaidžiu. Paskutines 8 dienas po valandą-pusantros per dieną. Šimtu procentu, aišku nesitreniravau, sakykime, atiduodavau 60 proc., viskas buvo gerai. Treniravausi su vietiniais žaidėjais, jauniais, akademijoje visada būna žaidėjų. Turėjome vieną treniruotę su V.Pospišilu. Visi rimti žaidėjai tuo metu dalyvavo turnyre ir nelabai ėjo treniruotis.

- Ši trauma buvo netikėta ar ilgalaikio sportavimo pasekmė?

- Pastoviai jausdavau tą vietą dar nuo praeitų metų balandžio. Sunku pasakyti, ar tai tas pats dalykas, ar naujas. Svarbiausia, kad gydytojai išsiaiškino ir sako, kad nebegali po to skaudėti. Tai prideda daug užtikrintumo.

- Kokia operacija buvo padaryta?

- Buvo sportinė išvarža ir keletas nutrūkusių raumenų aplinkui. Tačiau, patekau į gerų medikų rankas. Dar jaučiu skausmą, bet reikia šiek tiek per skausmą pakelti krūvį ir viskas turėtų būti gerai. Ši trauma susijusi ir su pernykšte, kai kamavo nugaros skausmai.

- Pernai dėjai dideles viltis į „Australian Open“ varžybas. Tačiau pralaimėjai. Gal dabar lengviau pasakyti, kas nutiko?

- Greičiausiai, viskas susidėjo. Buvo nedidelė įtampa. Gal per daug save spaudžiau. Tačiau, ir kirkšnis kamavo visą laiką. Galima sakyti, visus praeitus metus žaidžiau su skausmu. Nors gydytojai sakė, kad neturėtų skaudėti, veikė savisauga. Šiemet viskas ir paaiškėjo.

- ATP reitinge tave vejasi Laurynas Grigelis. Ar nesinori kuo greičiau vėl padidinti atotrūkio nuo jo ir pakilti reitinge?

- Jei tik dėl Lauryno – tikrai ne. Noras pasiekti kuo aukštesnę vietą reitinge visada yra. Norint patekti į geriausiųjų penkiasdešimtuką reikia aplenkti daug ką.

- Kaip pastaruoju metu sportavai?

- Treniravau viršutinę kūno dalį. Tik kad negalėjau bėgti. Reabilitacija ne taip trumpai trukdavo – ultragarsai, ledo vonios, masažai. Tai užtrukdavo apie 7 valandas per dieną.

Lietuvos teniso rinktinės kapitonas Remigijus Balžekas teigė, kad Daviso taurėje stengsis patausoti R.Berankio sveikatą. „Ten bus daug mačų, kurie vyks kiekvieną dieną. Nemanau, kad leisime Ričardui kasdien žaisti. Vieną kitą svarbesnį mačą teks žaisti“, - sakė R.Balžekas.

R.Berankio treneris atskleidė, kad po Daviso taurės pajėgiausias Lietuvos tenisininkas keliaus į Romą, kur dalyvaus „Challenger Tour“ serijos turnyre. „Vėliau keliausime į Bordo, po to – į Roland Garros turnyrą. Kitą dieną po turnyro važiuosime į Londoną ruoštis ant žolės. Ten žaisime vieną „Challenger Tour“ turnyrą, dar vieną ATP turnyrą ir toliau lauks Vimbldonas. Po to teks nuskristi į Niuportą. Žinoma, jeigu viskas bus gerai“, - R.Berankio planus atskleidė R.Balžekas. Anot jo, tenisininkas ant grunto žais siekdamas atsistatyti po traumos, o visą sezoną bus koncentruojamasi į žaidimą ant žolės dangos.

Trauma sutrukdė R.Berankiui iškovoti kelialapį į Londono olimpines žaidynes. Vienas iš būdų dar spėti į olimpiadą, Lietuvos tenisininkui būtų vardinis kvietimas. R.Balžekas teigė, jog tuo dabar rūpinasi Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK). „Aišku, trauma pakišo koją. Net neabejoju, kad jis savo jėgomis būtų patekęs į olimpines žaidynes, - pasakojo treneris. – Paprastai vardinius kvietimus duoda silpnesnių šalių atstovams. Žinant Ričardo istoriją, jie žada atsižvelgti labai stipriai.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų