Pereiti į pagrindinį turinį

Rėmimo atsisakiusi krepšinio federacija gelbės Lietuvos sportą

2012-02-15 18:27
Rėmimo atsisakiusi krepšinio federacija gelbės Lietuvos sportą
Rėmimo atsisakiusi krepšinio federacija gelbės Lietuvos sportą / Tomo Raginos nuotr.

Dviem milijonais mažesnio nei pernai Kūno kultūros rėmimo fondo lėšų dalinime didvyrių vaidmuo teko Lietuvos krepšinio federacijai (LKF), kuri atsisakė paramos. Europos krepšinio čempionatas federacijai atnešė 8 mln. litų pelną, todėl nuspręsta olimpiniais metais padėti kitoms sporto šakoms.

Pelningas čempionatas

„Lietuvos krepšinio federacija šiais metais iš valstybės finansavimo negauna, kadangi Europos krepšinio čempionatas buvo pelningas. Nežinau, ar tai yra gera, ar bloga žinia, - pristatydamas šių metų sporto federacijų rėmimo modelį kalbėjo KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis. – Pasikvietėme čia ir federacijos atstovą Mindaugą Balčiūną, kad patys galėtumėte pamatyti jo reakciją“.

M. Balčiūnas šypsojosi. „Tai precedento neturintis atvejis gerąja prasme. Jau prieš krepšinio čempionatą sakėme, kad šis renginys turi būti sėkmingas visam Lietuvos sportui. Tai yra vienas pelningiausių krepšinio čempionatų. Bendras pelnas LKF, kaip organizatoriui, buvo gerokai didesnis nei 8 mln. litų. Dažniausiai futbolas remia kitas sporto šakas, tačiau mes įrodėme, kad tai daryti gali ir krepšinis“, - šypsojosi LKF generalinis sekretorius.

Sutartyje, kuri numatė biudžeto lėšų skyrimą krepšinio finansavimui ir Europos krepšinio čempionato organizavimui buvo įrašytas punktas: „Po čempionato esant pelnui bus atsižvelgta į kitų metų finansavimą". „Tuo sutarties punktu mes ir vadovaujamės. Čempionatas buvo pelningas, todėl LKF nėra finansuojama, - kalbėjo K. Rimšelis. - Lėšos, kurios turėjo tekti LKF – paskirstytos kitoms federacijoms“.

Padės kitiems

Dėl sėkmingo Europos krepšinio čempionato organizavimo daugiau pinigų buvo skirta baidarių ir kanojų irklavimo federacijai (papildomai gavo 72 tūkst. litų), bokso federacijai (88 tūkst.), buriuotojų sąjungai (96 tūkst.), dviračių sporto federacijai (125 tūkst.), irklavimo federacijai (95 tūkst.), lengvosios atletikos federacijai (144 tūkst.), plaukimo federacijai (110 tūkst.), šiuolaikinės penkiakovės federacijai (137 tūkst.).
„Ir taip toliau, ir taip toliau. Tai yra krepšinio uždirbti pinigai. Galime tik pasidžiaugti krepšinio srityje dirbančių žmonių gebėjimais puikiai dirbti – ne tik suorganizuoti čempionatą, dėl kurio ne gėda. Taip buvo parodytas labai geros sporto vadybos pavyzdys“, - komplimentų LKF negailėjo K. Rimšelis.

„Šie metai – olimpiniai, todėl norime padėti ir kitoms sporto šakoms. Visa LKF programa bus finansuojama rėmėjų lėšomis, o trūkstama dalis bus paimta iš uždirbtų lėšų. Visa kita bus investuota spręsti krepšinio problemas – trenerių ruošimą, jaunimą ir merginas sportuoti motyvuojančių programų rengimui“, - sprendimą neimti pinigų ir valstybės aiškino M. Balčiūnas.

Problemų neišvengta

Krepšinio pinigų gavo ir Lietuvos futbolo federacija. „Jai papildomai skirta 32 tūkst. litų. Manau, kad tai solidu“, - šypsojosi K. Rimšelis.

Užklaustas, ar yra ir daugiau sporto federacijų, kurios negaus paramos, KKSD vadovas priminė Lietuvos ledo ritulio federaciją (LLRF). „Turime problemų su ledo rituliu. Federacija yra daug kartų perspėta. Daug kartų tiesėme jiems pagalbos ranką, tačiau iš jų pusės jaučiame olimpinę ramybę – niekas nėra nuveikta – sąskaitos areštuotos. Pagal įstatymus, skirdami lėšas sporto šakos plėtotei negalime grąžinti federacijos skolų. Negalime pervesti lėšų į jų sąskaitas, kadangi antstoliai iškart tuos pinigus nuskaičiuos“, - kalbėjo K. Rimšelis.

Jis pasipiktino ir laipiojimo sporto federacija, kurie nesugebėjo pateikti paraiškos paramai gauti. „Paraiškų pateikimo sistemą palengvinome, bet vis vien atsirado tokių federacijų, kurios pavėlavo. Šiemet laipiojimui skirta parama – beveik 3,5 tūkst. litų, o bonusas nuo krepšinio federacijos – 200 litų“, - sakė K. Rimšelis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų