R.Samulėnas: italų tikrai nenurašinėjame

Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionate Lietuvos rinktinė kol kas pateisina favoritų vardą. Sunkiai sustabdomi lietuviai pirmajame grupės etapas iškovojo visas tris pergales, o antrajame etape nusileido tik Serbijos jaunimui, užėmė pirmą vietą grupėje bei pateko į ketvirtfinalį. 

Jame lietuviai liepos 24 dieną, 19 valandą susitiks su Italijos rinktine, kuri į ketvirtfinalį prasimušė paskutinę akimirką nugalėdami rusus. 

BasketNews.lt“ pasiteiravo jaunimo rinktinės vyriausiojo stratego Rimvydo Samulėno, ką jis mano apie praėjusius du etapus, paprašė pakomentuoti pralaimėjimą Serbijai ir įvertinti būsimus varžovus ketvirtfinalyje. 

- Kaip vertintumėte pirmuosius du čempionato etapus? 

- Kadangi laimime, nuotaikos komandoje - gana pakilios. Vis dėlto, mūsų žaidimas - labai banguojantis. Šlubuoja ir tritaškiai, ir baudų pataikymas. 

- Kas nutiko rungtynėse su Serbijos jaunimu?

- Sunku paaiškinti, kodėl buvo toks prastas taiklumas. Jei sporte yra juoda diena, tai mums būtent tokia ir pasitaikė. Nepaisant to, turėjome šansų laimėti. Pabaigoje atsivijome varžovus iki 3-4 taškų, tačiau Fortūna nusisuko - net kelios greitos atakos iš eilės baigėsi klaidomis. 

- Ką manote apie varžovus ketvirtfinalyje - italus?

- Šis čempionatas turbūt yra kitoks nei kiti, kadangi visos komandos yra lygios. Nors italai antrajame etape iškovojo tik vieną pergalę, mes jų tikrai nenurašinėjame ir stipriai ruošiamės šioms rungtynėms. Tiek mes, tiek italai žinome rungtynių kainą - pralaimėjęs važiuoja namo - todėl reikia kovoti. Stengsimės išnaudoti savo didelius žmones. Reikia dar patobulinti greitą puolimą, kad galėtume pelnyti daugiau pigių taškų. 

- Kokia Vytenio Lipkevičiaus būklė?

- Vytenis yra susitrenkęs šoną. Šiandien laisva diena, gydytojai su juo dirba. Kol kas sunku pasakyti, ar jis žais rytoj, tai paaiškės tik po rytinės treniruotės. 

- Kokia kitų žaidėjų sveikata?

- Žinoma, visada būna smulkių traumų, sumušimų ir panašiai, tačiau žaidėjai yra kantrūs, nesiskundžia. Be abejo, dar jaučiasi nuovargis, tačiau sąlygos vienodos visiems. Italai taip pat turėtų būti pavargę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių