Pereiti į pagrindinį turinį

S.Buškevičius: šalies krepšinio lygoje - daug chaoso

2011-05-12 19:30
S.Buškevičius: šalies krepšinio lygoje - daug chaoso
S.Buškevičius: šalies krepšinio lygoje - daug chaoso / A.Koroliovo nuotr.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) superfinalo serijoje už aikštės ribų kunkuliuojančioms aistroms neliko abejingas ir Kauno miesto sporto reikalus kuruojantis vicemeras Stanislovas Buškevičius. Vienas miesto vadovų pažėrė nemažai kritikos šalies krepšinio lygos vadovybei.

„Šalies krepšinio lygoje chaoso yra daug, to nenuslėpsi, - emocijų neslėpė vienas Kauno vadovų. – Pirmą kartą su LKL vadovų taikomais dvigubais standartais aš susidūriau prieš keletą mėnesių, kai iš lygos niekam nepranešus buvo pašalinta Kauno „Aisčių“ komanda. Mes tikėjomės, kad elitinėje šalies lygoje kitą sezoną žais trys mūsų miesto komandos, bet LKL netikėtai savo susirinkime iš lygos mūsų klubą eliminavo“.

Galimybė, kad po dvejų metų pertraukos Kaunas šalies pajėgiausių krepšinio klubų divizione vėl turės tris ekipas, buvo reali. Paskutinį kartą trys ekipos miestui atstovavo 2008–2009 m. Tačiau, prasidėjus sunkmečiui, Kauno miesto savivaldybė informavo LKL, kad "Aisčių" ir "Kauno" klubai sujungiami į VšĮ "Aisčių sportas". Tuo metu savivaldybė prašė LKL laikinai suspenduoti "Aisčių" licenciją. Tai buvo padaryta, tačiau šių metų vasarį klubo vadovai išgirdo netikėtą LKL vadovų sprendimą.

"Jokio oficialaus pranešimo, kad esame pašalinti, iki šiol negavome. Kai jį turėsime, tada ir priimsime atitinkamą sprendimą. Iš to, ką jau žinome, esame įsitikinę: LKL žingsnis yra neteisėtas. Norėtume išgirsti argumentus, kodėl mes nereikalingi, – dienraščiui yra sakės LKKA prorektorius Ramutis Kairaitis. – Blogiausia tai, kad niekas mūsų nuomonės neklausė ir į visuotinį susirinkimą nepakvietė. Raginimų susimokėti skolas sulaukiame iš karto, o kai reikia spręsti tokius dalykus, mūsų adresas kažkodėl pamirštamas."

Tačiau šis atvejis, anot S.Buškevičiaus, yra tik vienas iš nedaugelio, kuris puikiai iliustruoja, kad LKL vadovai su savo pareigomis susitvarkyti nesugeba. „Teisingumo LKL vadovybei pastaraisiais metais gerokai trūksta. Reikėtų daugiau žmogiškumo, kalbėjimosi, kompromiso ieškojimo. Esu įsitikinęs, kad šalies klubiniame krepšinyje atėjo laikas permainoms. Krepšinis Lietuvoje yra sporto šaka Nr.1, tad sutvarkyti bent šiuo reikalus reikėtų. Tikrai norėtųsi, kad LKL vadovai dirbtų kitaip, priimant kai kuriuos sprendimus trūksta nuoseklumo ir logiškumo“, - kritikos negailėjo vicemeras.

„Teisėjas, kad ir kur jis dirbtų, turi būti objektyvus. Tam jis ir yra teisėjas. Kai teisėjų korpusui atsiranda draugų ar priešų, tai jau nėra gerai. Mano nuomone, kad išvengtume bereikalingų spekuliacijų, galėtume samdyti arbitrus iš kaimyninės Latvijos. Neabejoju, kad „broliukai“ mums tikrai pagelbėtų. Ir tos LKL vadovų kalbos, kad užsienio teisėjai kainuotų žymiai didesnius pinigus, mano nuomone, neturi jokio pagrindo. Tikrai netikiu, kad Latvijos arbitrai yra žymiai brangesni. O kita vertus, jei norime išvengti subjektyvumo, privalome brangiai mokėti“, - šių metų LKL superfinalų metu kilusį teisėjavimo skandalą vertino S.Buškevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų