Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo nariai susirūpino Futbolo federacijos skaidrumu

2011-04-21 16:33
Seimo nariai susirūpino Futbolo federacijos skaidrumu
Seimo nariai susirūpino Futbolo federacijos skaidrumu / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Grupė Seimo narių kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT) dėl Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinio direktoriaus Juliaus Kvedaro, kaip įtariama, neskaidrios veiklos.

Suabejojo padorumu

Seimo nariams užkliuvo žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija, kad J.Kvedaras neva siejamas su nusikalstama kauniečių Daktarų grupuote.

Tokia informacija, pasak Seimo narių, kelia pagrįstų abejonių LFF generalinio direktoriaus padorumu, sąžiningumu ir tinkamumu eiti užimamas pareigas.

Kreipimąsi pasirašė Seimo nariai Aleksandras Sacharukas, Valdemaras Valkiūnas, Jonas Stanevičius ir Petras Gražulis.

"Meta šešėlį visos LFF veiklos skaidrumui ir leidžia įtarti, kad Lietuvos futbole šiandien galimai klesti korupcija, neskaidrios bei neteisėtos finansinės ir varžybų rezultatų klastojimo machinacijos", – rašoma apie J.Kvedarą oficialiame Seimo narių rašte.

Prabanga iš algos?

Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisijos narys V.Valkiūnas teigė, kad, pasitvirtinus žiniasklaidoje paskelbtai informacijai, gali būti užčiuoptas vienas didžiausių nusikalstamos veiklos ir korupcijos pūlinių Lietuvoje.

"Tikėti, kad mes, Seimo nariai, galime kažką pakeisti, reikia visada. Manau, kad šis reikalas turi pajudėti. Kiek mes galime keliauti chaoso ir netvarkos link? – kalbėjo V.Valkiūnas. – Tai vyksta ne tik futbole, kuris yra mažas elementas valstybėje."

Savo rašte Seimo nariai pabrėžia, kad abejones paskatino ne tik straipsniai spaudoje, bet ir pokalbiai su sporto žmonėmis.

"Didelį susirūpinimą kelia klausimas, kokiu būdu LFF skirstomos lėšos ir kokio dydžio atlyginimai mokami jos vadovams, – rašo Seimo nariai. – LFF finansų skyriaus vadovės pareigas užima J.Kvedaro sugyventinė Dalia Žigelienė, pats J.Kvedaras gyvena itin prabangiai – važinėja brangiais automobiliais ir motociklais, gyvena didžiuliame name Kaune. Jeigu paaiškėtų, kad tokį gyvenimo lygį jam užtikrina atlyginimas, gaunamas iš LFF, tuomet keltinas klausimas, kieno interesus iš tiesų gina LFF ir kokie yra jos tikslai."

Reaguoti neturi laiko

Rašte taip pat minima ir baudžiamoji atsakomybė tuo atveju, jei paaiškėtų, kad J.Kvedaro turimas turtas buvo įgytas neteisėtai.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 189 str. pirmą dalį tas, kas turėjo nuosavybės teise didesnės negu 500 MGL (65 tūkst. litų – red. past.) vertės turtą, žinodamas arba turėdamas ir galėdamas žinoti, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pats LFF generalinis direktorius J.Kvedaras šia tema nebuvo nusiteikęs plačiau pasikalbėti.

"Pirmą kartą girdžiu apie šį raštą, – telefonu sakė jis. – Tegul kreipiasi jie kur nori, kad ir į popiežių. Kokia ten problema? O ką, man dabar į visokius sacharukus reaguoti? Cha, Dieve mano. Gerai, neturiu laiko."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų