Skaudus smūgis: „Žalgiris“ neatsilaikė prieš graikus (komentarai)

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį pralaimėjo nervų karą. Eurolygos „Top 16” etapo antrąjį ratą kauniečiai pradėjo skaudžiu pralaimėjimu prieš Atėnų „Panathinaikos“.

Joano Plazos auklėtiniams nepavyko atsirevanšuoti už svečiuose patirtą pralaimėjimą minimaliu skirtumu. Visas rungtynes savo rankose iniciatyvą turėję šeimininkai palūžo ketvirtojo kėlinio viduryje. Tuomet graikai truktelėjo į priekį ir jau buvo nebepavejami – 73:78.

Rungtynių žvaigžde tapo kroatas Roko Leni Ukičius, ne tik į neviltį varęs žalgiriečius lemiamais mačo momentais, tačiau ir laimėjęs asmeninę akistatą prieš „Žalgirio“ lyderį Marko Popovičių.

Komentarai

Jonas Mačiulis, „Panathinaikos“ puolėjas

Buvo sunkios rungtynės, gerai, kad jos baigėsi mūsų naudai. Todėl dabar esame geresnėje situacijoje. Nepasakyčiau, kad rungtyniaudamas Kaune jaudinausi labiau nei įprastai. Tiesiog neįkrito tritaškiai, kuriuos mečiau laisvas. Tačiau mūsų komanda tuo ir stipri, kad jei nepataiko vienas, pataiko kitas žaidėjas.

Argiris Pedoulakis, „Panathinaikos“ vyriausiasis treneris

Pagrindinis dalykas, kuris padėjo laimėti. Pasakiau per didžiąją pertrauką savo žaidėjams, kad vien puolimu šio mačo nelaimėsime. Antroje rungtynių pusėje padarėme išvadas, pagerinome gynybą ir sukovojome žymiai geriau. Iškovojome labai svarbią pergalę ir kas kartą demonstruojame vis solidesnį žaidimą

Joanas Plaza, „Žalgirio“ vyriausiasis treneris

 

Neverkiame šį sezoną dėl traumų, dėl kitų problemų, dėl bet ko, kas vyksta. Labai gerai pradėjome trečią kėlinį, tačiau subyrėjome ketvirtajame. Rungtynes, kurias pralaimi 2-6 taškais visuomet lemia smulkiausios detalės. Robertas Javtokas treniravosi su komanda vos pora savaičių, Donnie McGrathas nežaidė, nes prisijungė prie mūsų tik vakar. Kaip bebūtų, nepaisant šio pralaimėjimo didžiuojuos savo žaidėjais. Stengėmės iš visų jėgų. Darjušui Lavrinovičiui reikėjo persikvalifikuoti į sunkaus puolėjo poziciją. Per pirmus kėlinius labai solidžiai sužaidė J.Gistas, po pertraukos iššovė R.L.Ukičius ir D.Diamantidis. Tačiau tai nėra kaltinimas kuriems nors mūsų krepšininkams, nesirengiame verkšlenti. Pabandysiu atgaivinti komandą ir į Malagą vyksime siekti tik pergalės.

Statistika

 

Kauno „Žalgiris“ – Atėnų „Panathinaikos“ 73:78 (22:19, 21:21, 15:16, 15:22)

„Žalgiris“: O.Lafayette‘as 15 taškų, K.Lavrinovičius 11, M.Popovičius 10, T.Dardenas 9, R.Javtokas 8, J.Foote‘as 7, .Kuzminskas 5, D.Lavrinovičius ir R.Kaukėnas po 4.

„Panathinaikos“: R.Ukičius 21, D.Diamantidis 13, J.Gistas 12, S.Lasme 9, M.Bramosas 8.

Rungtynių eiga

I kėlinys. „Žalgiris“ rungtynes pradėjo tokiu starto penketu: Oliveris Lafayette'as, Marko Popovičius, Tremmellas Dardenas, Kšištofas Lavrinovičius ir Robertas Javtokas.

Svečiai susitikimą pradėjo dviem Roko Leni Ukičiaus ir Dimitrio Diamantidžio tolimais metimais, o į tai mūsiškiai atsakė R.Javtoko taiklius dvitaškiu iš po krepšio, O.Lafayette'o baudų metimais bei K.Lavrinovičiaus tolima bomba - 7:6.

Toliau - taškas į tašką. Visgi šias lenktynes dėl taškų laimėjo kauniečiai. Kėlinio pabaigoje Joano Plazos auklėtiniai perėmė iniciatyvą ir susikrovė penkių taškų persvarą - 22:17

Nors kauniečiai buvo priversti žaisti be traumą patyrusio kapitono Pauliaus Jankūno, jį per pirmąsias dešimt minučių neblogai pakeitė jaunasis Jeffas Foote'as.

Po pirmojo ketvirčio - 22:19.

II kėlinys. Antrajame kėlinyje nervų karas tęsėsi toliau. Kauniečiai truktelėjo į priekį 27:22, tačiau graikai netruko atsitiesti.

Jaunais krepšininkais besirėmęs „Žalgiris“ kelis kartus pabandė atitolti, tačiau Atėnų ekipa kas kartą pasivydavo mūsiškius ir vėl kvėpuodavo į nugarą - 33:32, 35:33.

Visgi perimti iniciatyvos ir persverti rezultato svečiams nepavyko. Prieš pat didžiąją pertrauką du tritaškius pataikė O.Lafayette'as ir padidino kauniečių persvarą iki 6 taškų - 43:37.

Paskutinei atakai graikai turėjo 15 sekundžių, tačiau jų užteko, kad R.L.Ukičius pataikytų iš toli ir žalgiriečių persvara vėl sumažėjo perpus 43:40.

Per pirmąsias 20 minučių Atėnų klubas tritaškių metė daugiau nei dvitaškių. Pirmojoje rungtynių pusėje į akis krito žymiai geresnė šeimininkų kova dėl atšokusių kamuolių. „Žalgiris“ po krepšiais sugriebė 22 kamuolius, tuo tarpu „Panathinaikos“ - tik 14.

III kėlinys. Po didžiosios pertraukos taškų sąskaitą pirmieji M.Popovičiaus metimu atidarė žalgiriečiai, tačiau  graikai eilinį kartą pademonstravo charakterį.

Sužaidus 35 minutes Jonas Mačiulis pirmą kartą nuo pirmojo kėlinio pradžios persvėrė rezultatą „Panathinaikos“ naudai (50:49).

Paskutinę žalgiriečių ataką taikliu dvitaškiu užbaigė J.Foote'as - 58:56.

IV kėlinys. Rungtynių atomazga susiklostė dramatiškai. Rungtynės sviro tai į vieną, tai į kitą pusę, kol likus trims minutėms iš toli pataikė R.L.Ukičius. Graikai atitolo 73:69.

Po šio smūgio kauniečiai jau nesugebėjo atsigauti. Graikai paskutines rungtynių minutes žaidė šaltakraujiškiau ir patikimiau.

Graikai šventė pergalę 78:73, o mačo didvyriu tapo R.L.Ukičius. Kroatas į šeimininkų krepšį įmetė net 21 tašką ir žudė žalgiriečius svarbiausiais momentais.

Prisiminimai. Kol kas E grupės turnyro lentelėje abi ekipos žengia greta viena kitos. Keturis kartus laimėję graikai – ketvirti, tris pergales šventęs „Žalgiris“ – penktas. Iškovoję pergalę, kauniečiai kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje pasvertų svarstykles savo naudai, kadangi pirmąjį mačą Graikijos sostinėje pralaimėjo tik minimaliu skirtumu 66:67.

Smūgis. Nors šios savaitės pradžioje „Žalgirio“ krepšininkai sulaukė dar vieno skaudaus smūgio, kai paaiškėjo, kad dėl peties traumos iš rikiuotės iškrito kapitonas Paulius Jankūnas, negandų šį sezoną jau užgrūdinti krepšininkai stengiasi apie tai negalvoti ir visą dėmesį koncentruoja tik į būsimą dvikovą. Užvakar nugarą suskaudo ir Mario Delašui. Kroatas taip pat negalės padėti kauniečiams šioje dvikovoje.

 

Naujokas. Vakar ryte Lietuvos čempionų klubas pagaliau sulaukė geros žinios iš Graikijos – gavo paleidžiamąjį Donnie McGratho raštą. Salonikų PAOK gretose šį sezoną pradėjęs gynėjas Kaune pakeis dėl asmeninių priežasčių komandą palikusį Ibrahimą Jaaberą Į Kauną 28 metų 193 cm ūgio amerikietis atvyko dar praėjusią savaitę, tačiau treniruotis su žalgiriečiais negalėjo, kadangi PAOK niekaip nesutiko išleisti savo lyderio. Vis dėlto su finansinėmis problemomis susiduriančio Salonikų klubų prezidentas Branislavas Prelevičius galiausiai turėjo iškelti baltą vėliavą.

Koziris. „Žalgirio“ naujokas D.McGrathas gali būti slaptas J.Plazos koziris šiandienos rungtynėse. Atstovaudamas PAOK amerikietis sausio 20-ąją žaidė prieš „Panathinaikos“ Graikijos čempionato rungtynes ir nors Salonikų ekipa svečiuose nusileido savo varžovams (61:71), gynėjas pelnė 10 taškų ir buvo vienas naudingiausių savo komandoje.

Nuotaikos. Graikai į Kauną atvyksta pakiliai nusiteikę. Visai neseniai jie iškovojo šalies taurę, parklupdę principinį savo oponentą Pirėjo „Olympiacos“. Praėjusį savaitgalį „Panathinaikos“ šalies čempionate 97:72 sutriuškino Kalitėjos „Ikaros“, tačiau ekipos vyriausiasis Argiris Pedoulakis neslėpė susirūpinimo, kad jo auklėtiniai po triumfo taurės turnyre yra pernelyg atsipalaidavę.

 

Jonas. Į Kauną sugrįžtantis buvęs žalgirietis Jonas Mačiulis taip pat neslėpė, kad „Žalgirio“ arenoje laukia labai rimto iššūkio.  „Žalgiris‘ – puiki komanda, o šis mačas bus labai svarbus abiems ekipoms. Jų baigtis lems tikrai daug, galbūt net kelialapio į ketvirtfinalį likimą. Varžovams negalės padėti Paulius Jankūnas ir tai jiems bus tikrai skaudi netektis, tačiau privalome spręsti savus uždavinius ir nesidairyti į priešininko problemas“, - tikino J.Mačiulis.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolygaPanathinaikos

NAUJAUSI KOMENTARAI

nevykeliai

nevykeliai portretas
o Kaukenas is Buratino partijos.....

V.

V. portretas
Kaukėną vyt kuo toliau nuo Žalgirio.

darius

darius portretas
Kaip gaila vyrų ir visų fanų. Na tiesiog žiauri pabaiga.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių