Pereiti į pagrindinį turinį

Suirutė: dėl J. Kvedaro skandalų Lietuvos futbolą paliko rėmėjai

2012-12-22 23:16
Suirutė: dėl J. Kvedaro skandalų Lietuvos futbolą paliko rėmėjai
Suirutė: dėl J. Kvedaro skandalų Lietuvos futbolą paliko rėmėjai / Aliaus Koroliovo nuotr.

Su įvairiomis nusikalstamomis grupuotėmis siejamas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras tampa vis didesnė našta visam Lietuvos futbolui. Keletas Lietuvos futbolą finansiškai rėmusių verslo įmonių jau nutraukė paramą LFF. Vienos atvirai, kitos neoficialiai kalba, kad viena pagrindinių tokio sprendimo priežastis – skandalai, lydintys LFF ir jos vadovą.

Porą metų LFF ir A lygą rėmusi bendrovė „General Financing“ portalui lrytas.lt patvirtino, kad traukiasi iš LFF rėmėjų gretų. „Mūsų sprendimas trauktis iš tiesų yra susijęs su įvairiais skandalais, kuriuose minimi LFF ir jos vadovo J. Kvedaro vardai, - sakė bendrovės „General Financing“ generalinis direktorius Konstantinas Balakinas. – Šie skandalai tiesiogiai kenkė „General Financing“, kaip LFF partnerės įvaizdžiui“.

Jis taip pat patvirtino, kad bendrovė turėjo planų, susietų su parama Lietuvos futbolui, tačiau susiklosčiusi situacija privertė jų atsisakyti. „Mūsų bendrovė visada vertino ir vertina ilgalaikę partnerystę, todėl planų, susietų su tolimesne parama Lietuvos futbolui, tikrai buvo. Bet kol kas jie nebus įgyvendinti“, - sakė K. Balakinas.

Kitas LFF palikęs partneris – visame pasaulyje žinomas „Carlsberg“ prekinis ženklas. Ilgametis Europos futbolo čempionatų, UEFA ir daugelio žinomų klubų (pvz. legendinis „FC Liverpool“) bei lygų rėmėjas į Lietuvos futbolą atėjo dar 2007-aisiais.

Pastarojo laikotarpio skandalai, dabartinio federacijos vadovo sąsajos su įvairiais kriminalinio pasaulio veikėjais ir pradėti tyrimai dėl galimai neteisėtų praturtėjimo privertė ir šį rėmėją nutraukti partnerystę su LFF.

Nei „General Financing“, nei „Švyturys-Utenos alus“ vadovai neįvardijo sumų, kurių joms pasitraukus neteks LFF, tačiau lrytas.lt šaltinių teigimu, abiem atvejais sumos sieks šimtus tūkstančių litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų