Pereiti į pagrindinį turinį

Supertaurės nugalėtojas: sūnaus gimimas - nuostabiausias dalykas

Supertaurės nugalėtojas: sūnaus gimimas - nuostabiausias dalykas
Supertaurės nugalėtojas: sūnaus gimimas - nuostabiausias dalykas / Sauliaus Čirbos nuotr.

„Tai geriausias jausmas mano gyvenime. Geriau už bet ką: ir vestuves, ir pergalingus įvarčius,” – kalbėjo Vilniaus “Žalgirio” saugas Mantas Kuklys po to, kai vasario 24-ąją jo žmona Dovilė pagimdė sūnų Norių.

Prieš supertaurės rungtynes savaitgalį futbolininkas kalbėjo, kad pergalę skirtų naujagimiui.

Pergalę “Žalgirio” futbolininkai iškovojo per rungtynių pratęsimą 1:0 įveikę šalies čempioną Panevėžio “Ekraną”. O vienintelį įvartį įmušė geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas M. Kuklys.

Tiesa, kamuolys į vartus pateko ne taip jau lengvai. Pirmu tolimu smūgiu Mantas pataikė į varžovų gynėją, o pakartojus atšokusį kamuolį, tas lyg nenoromis įsprūdo į “Ekrano” vartus.

Įvartį įmušti pavyko tik antru smūgiu...

Na taip. Smūgiavau, gynėjas spėjo blokuoti kamuolį. Tada pakartojau į vartų kampą ir pavyko.

Po įvarčio pagavę komandos draugai nesutrynė? Nemažai jų ant tavęs sušoko...

Įdomi buvo situacija. Džiaugsmas buvo nerealus. Bet po to vienu momentu teko užsidengti galvą, kad nesužeistų. Traumos išvengti pavyko.

Kokį įspūdį paliko „Ekranas“?

Nežinau, kaip ten buvo pirmą kėlinį, kai aš nežaidžiau. Atrodė, kad komandai sekasi šiek tiek sunkiau. Gal kiek  išsigandę buvom – pasireiškė psichologinis momentas. O kai pats išėjau į aikštę, tai tikrai nebuvo tiek sunku, kaip atrodė pirmą kėlinį. Nežinau, gal varžovai buvo jau šiek tiek pavargę fiziškai. Sekėsi žaisti visai neblogai.

„Ekranas“ šiemet gerokai pasikeitęs. Sunkiau, ar lengviau su juo žaisti, lyginant su pernai?

Sunku pasakyti, kai sužaidėme tik vienerias rungtynes. Gal šiek tiek susilpnėjo. „Ekranas“ prarado du stiprius vidurio gynėjus ir centro saugą Marko Andželkovičių. Žinoma, jis išlaiko savo žaidimo stilių ir žaidžia bene taip pat gerai, kaip žaidė pernai.

Kuo ta pergalė tiek svarbi? Juk ne taurės finalas, ne čempionato auksas. Ar tai – kažkoks principo reikalas dėl to, kad varžotės su Ekranu?

Ir principo reikalas ir psichologiškai po tos pergalės jaučiamės daug geriau artėjant čempionatui, Europos lygos turnyrui. Tai mums - stimulas kovoti toliau.

Kaip vertini tarpsezonį?

Jis nusisekė. Turėjome tikrai labai gerą stovyklą Kroatijoje, žaidėme su pajėgiais varžovais, pamatėme savo silpnąsias, stipriąsias vietas. Treneris dabar žino, ko mums dar trūksta, tai tobulinsime ir per sezoną stengsimės iškovoti kuo daugiau pergalių.

Nepersitampėt ? Tiek rungtynių per porą savaičių...

Ne, nepersitampėm. Pernai su treneriu Damiru Petravičiumi buvo intensyvesnė stovykla. Teko žaisti netgi kasdien. Todėl nemanau, kad žaisdami kas antrą dieną galėjome persitampyti, juo labiau, kad turėjome daug žaidėjų, kurie galėjo vienas kitą pakeisti. Ir manau, kad ši stovykla bus tikrai į naudą.

Stovykloje nebuvo nerimo dėl žmonos, paliktos besilaukiančios?

Nebuvo jokio nerimo, nes yra jos tėvai, kurie jai padėjo.

Ar Dovilė pasveikino po įvarčio supertaurės finale?
Pasveikino. Ne tik ji, bet ir sūnus. Grįžęs gavau dovanų iš abiejų.

Po mačo visi vykot į pasisėdėjimą. O pačiam tuo metu nesinorėjo kuo greičiau pas žmoną, sūnų?

Norėtis norėjosi. Bet norėjau pabūti ir su komanda. Nes toks trofėjus iškovojamas ne kiekvieną dieną.

Ar didelis buvo balius? Jei lygintume su pernykščiu taurės finalu?

Ne. Taurės finalas buvo didesnė euforija. Gal tai todėl, kad dabar - sezono pradžia, kad visi galvojome apie tolimesnes pergales. Todėl pasisėdėjome, pabuvome ir skirstėmės namo.

Dabar gyvenate be Dovilės tėvų pagalbos, nes jie Šiauliuose, o jūs – Vilniuje. Pačiam žmoną ir sūnų prižiūrėti tenka.

Taip. Bet viskas mums klostosi gerai. Vaikas kol kas – ramus, net išsimiegoti leidžia...

Kada planuojate Norių atvesti į stadioną?

Dar nežinau, bet stengsimės – kuo greičiau.

Ar šių metų „Žalgiris“ yra stipresnis negu pernykštis?

Aš galvoju, kad komanda tikrai sustiprėjusi. Išlaikėme branduolį ir dar pasipildėme labai stipriais žaidėjais: ir lietuviais, ir legionieriais. Ir viskas mums turėtų šiemet klostytis gerai.

Kaip naujokai? Kaip futbolininkai, kaip žmonės?
Jie labai greitai įsiliejo į komandą, nebuvo jokių problemų. Dabar jau galime sakyti, kad jau esame gerai pažįstami ir tikėtis, kad jie mums šiais metais padės.

Ko galima tikėtis sezone po šio pirmo pasišaudymo su „Ekranu“?

Sunkios kovos. O be to ir „Ekranui“, ir „Žalgiriui“ ir visos kitos komandos norės įkąsti. Ir kiekvienos rungtynės bus įtemptos. Bus mums labai sunku. Bet mes tam esame pasiruošę ir turėtume šį sezoną parodyti savo jėgą.

Ar be „Ekrano“ dar yra komandų, kurios gali pasivaržyti su „Žalgiriu“ dėl pirmos vietos?

Pagal sudėtis sprendžiu, kad ir „Sūduva“, ir „Atlantas“ šiais metais taip pat bus stiprūs. Manau, kad ir „Kruoja“ turės gerą stiprią komandą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų