Pereiti į pagrindinį turinį

Svajonė dužo: apie auksą svajojęs D. Imbras patyrė sunkią traumą

Svajonė dužo: apie auksą svajojęs D. Imbras patyrė sunkią traumą
Svajonė dužo: apie auksą svajojęs D. Imbras patyrė sunkią traumą / pliadisfoto.lt nuotr.

Donatui Imbrui svajonę iškovoti pasaulio čempiono titulą tenka atidėti ateičiai. Arba ją palaidoti.

Lietuvos kiokušin karatė rinktinės lyderis patyrė rimtą traumą ir privalės praleisti balandį Vilniuje vyksiantį pasaulio čempionatą. Treniruotės metu D.Imbrui trūko kairės kojos Achilo sausgyslė.

Prieš kelias dienas sportininkui buvo atlikta operacija, gydytojų diagnozė negailestinga: du mėnesiai gipse, vėliau iki pusmečio truksianti reabilitacija.

33-ejų D.Imbras apie karjeros pabaigą buvo paskelbęs prieš kelerius metus, bet galiausiai nusprendė sugrįžti – tam, kad padarytų tai, iki šiol pavyko padaryti tik vienam lietuviui, Pauliui Klapatauskui: tapti pasaulio kiokušin karatė čempionu.

„Tiek traumų turėjęs, tiek nuopolių matęs, kad net neišeina nervintis. Traumos – natūrali sportininko gyvenimo dalis. Žinoma, nėra smagu. Žinojau, kad galiu gerai pasirodyti čempionate. Bet dabar stengiuosi apie tai negalvoti. Esu gyvas ir sveikas, trauma nėra tragedija. Ar verksi, ar emocingai reaguosi – vistiek nieko nepakeisi“, – sakė D.Imbras.

Sportininkas juokais stebėjosi, kad šįkart „pavedė“ kairė koja. „Kiek esu turėjęs bėdų su kojomis – lūžiai, patempimai, visuomet jos nutikdavo dešinei kojai. Pirmą kartą susitraumavau kairiąją“.

D.Imbras nedrįso prognozuoti, ar ši trauma padės paskutinį tašką jo karjeroje.

„Negalvoju apie tai, ar dar dalyvausiu varžybose. Jei sveikata leis, kodėl gi ne? Mano gyvenimas pašvęstas sportui. Visada sportuosiu, tik neaišku, kokiame lygyje. Tai priklausys nuo sveikatos“.

Pasaulio čempionatas sostinės „Siemens“ arenoje vyks balandžio 13-14 dienomis. Sunkiausio svorio (virš 80 kg) kategorijoje Lietuvai, iškritus D.Imbrui, atstovaus trys kovotojai: Valdemaras Gudauskas, Edgard Sečinski irLukas Kubilius, kuris taip pat laikomas vienu favoritu į aukso medalį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų