Pereiti į pagrindinį turinį

Tarp krepšinio talentų ryškiausiai spindėjo J.Valančiūnas

Tarp krepšinio talentų ryškiausiai spindėjo J.Valančiūnas
Tarp krepšinio talentų ryškiausiai spindėjo J.Valančiūnas / fibaeurope.com nuotr.

Jonas Valančiūnas penkis kartus sugrūdo kamuolį į "Spodek" arenos krepšius, bet šypsodamasis pripažino, kad galėjo sužaisti ir geriau.

FIBA Europa pirmą kartą per Europos suaugusiųjų čempionatą nusprendė parodyti, kokios žvaigždės spindės ateities pirmenybėse.

Į Katovicus buvo pakviesti talentingiausi 1991 m. ir vėliau gimę vaikinai, kurie dalyvavo kontinento jaunių pirmenybėse.

Tarp išrinktųjų pateko ir trys lietuviai - J.Valančiūnas, Augustas Pečiukevičius ir Saulius Kulvietis.

"Spodek" arenoje pergale džiaugėsi "mėlynųjų" komandai atstovavę J.Valančiūnas ir A.Pečiukevičius, įveikę S.Kulviečio "baltuosius" 77:75 (19:18, 19:20, 18:21, 21:16).

Naudingiausiai rungtyniavęs vidurio puolėjas J.Valančiūnas surinko 18 taškų, atkovojo net 19 kamuolių ir blokavo 3 metimus. Už tokį pasirodymą per ketvirtfinalio Turkija-Graikija pertrauką lietuvis buvo apdovanotas naudingiausio mačo žaidėjo prizu.

"Galėjau sužaisti ir geriau, pataikyti savo metimus (įmetė 7/18 dvitaškių), bet rungtynės buvo smagios, taškas į tašką. Buvo smagu čia atvažiuoti, pasimokyti iš labai gero trenerio Svetislavo Pesičiaus", - po rungtynių kalbėjo su Vilniaus "Perlo" komanda kitą sezoną LKL varžybose žaisiantis J.Valančiūnas.

A.Pečiukevičius prie "mėlynųjų" pergalęs pridėjo 9 taškus, 6 atkovotus kamuolius ir 3 rezultatyvius perdavimus. S.Kulvietis "baltiesiems" pelnė 4 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų