VDU ketvirtfinalį pradėjo triuškinančia pergale

Žvaigždžių rungtynes priminęs Kauno derbis baigėsi triuškinančia Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) pergale. Septynis žalgiriečius į pagalbą pasikvietusi VDU ekipa pirmose ketvirtfinalio rungtynėse 108:84 (27:25, 34:19, 28:17, 19:23) įveikė Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) klubą.

Aikštės šeimininkai nuo pat susitikimo pradžios išsiveržė į priekį ir sužaidus keturias minutes po dviejų Povilo Butkevičiaus dėjimų įgijo septynių taškų persvarą - 16:9. Visgi svečiai nesutriko ir po penkių iš eilės Egidijaus Dimšos taškų rezultatas tapo lygus - 25:25. Kėlinį dviem baudų metimais baigė Jonas Mačiulis ir VDU po pirmųjų dešimties minučių turėjo vos dviejų taškų persvarą - 27:25.

Antrąjį kėlinį VDU pradėjo atkarpa 6:2 ir po penkių Manto Kalniečio metimų aikštės šeimininkų persvara šoktelėjo iki šešių taškų - 33:27. Aikštės šeimininkai ir toliau didino savo pranašumą, kuris įpusėjus kėliniui po Šarūno Vasiliausko ir Gintaro Leonavičiaus metimų pirmą kartą tapo dviženklis - 55:42. Pilnutėlė VDU sporto salė tiesiog sprogo nuo ovacijų paskutinę antrojo kėlinio sekundę, kai J.Mačiulis pataikė nuo aikštės vidurio - 61:44.

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštelėje nesikeitė. VDU ketvirtį pradėjo spurtu 5:0 ir dar labiau pabėgo į priekį - 66:44. Nors LKKA lyderis Artūras Milaknis tolimu metimu buvo šiek tiek sumažinęs svečių deficitą (73:55), po Aido Viskonto metimo ketvirčio viduryje VDU pranašumas jau buvo daugiau nei triuškinantis - 87:57. Po trijų ketvirčių VDU priekyje - 89:61.

Paskutinis ketvirtis jau tebuvo formalumas. Nors į žaidimą labai sėkmingai įsiliejęs Vidmantas Sragauskis septyniais taškais padėjo LKKA komandai gerokai priartėti (96:78), VDU ekipa susitikimo pabaigoje surengė tikrą dėjimų šou. Po įspūdingų M.Kalniečio skrydžių VDU vėl susigrąžino beveik visą turėtą persvarą ir prieš atsakomąsias rungtynes turi didžiulę persvarą - 108:84.

Po rungtynių VDU ekipos vyr. treneris Arūnas Juknevičius teigė, jog svarbiasia buvo netrukdyti komandai žaisti: "Svarbiausia šios dienos rungtynėse buvo nesutrukdyti komandai žaisti. Prieš sezoną planavome, kad mūsų komandos branduolį sudarys "Nevėžio" žaidėjai, o dabar situacija tokia, kad turime net septynis žalgiriečius. Džiugu, kad visi vaikinai dirba drauge ir atmosfera komandoje labai gera".

LKKA komandos strategas Edas Nickus guodėsi, kad negalėjo sukviesti visų pagrindinių žaidėjų: "Turime problemų dėl žaidėjų traumų. Šiandien praktiškai žaidėme be įžaidėjo, nes Pauliui Beliavičiui lūžo nosis ir jis rungtyniavo labai mažai. Taip pat noriu pasveikinti VDU su pergale. Tai - puikiai sukomplektuota ekipa ir abejoju, kad kas nors jai galėtų pasipriešinti". 


Šiame straipsnyje: studentų lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių