VDU patyrė antrąją nesėkmę iš eilės

Antrąją nesėkmę iš eilės patyrė čempionės titulą ginanti Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekipa. Prieš savaitę nusileidusi LŽŪU krepšininkams, pirmadienį VDU komanda namuose 96:102 (18:21, 28:29, 19:29, 31:23) turėjo pripažinti ir Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) pranašumą.

Be kelių pagrindinių žaidėjų rungtyniavę, tačiau savo sudėtyje turėdami žalgiriečius Šarūną Vasiliauską ir Žygimantą Janavičių, VDU krepšininkai įpusėjus pirmajam ketvirčiui dar pirmavo 16:14, tačiau Nerijaus Strazdausko ir Jano Jurgo vedini svečiai persvėrė rezultatą savo naudai ir po pirmojo kėlinio turėjo trijų taškų persvarą - 21:18.

Antrajame kėlinyje sužaidus tris minutes Adas Juškevičius pataikė iš toli ir VDU įgijo rekordinę, septynių taškų, persvarą (32:25), tačiau VPU į tai atsakė atkarpą 11:3 ir po septynių iš eilės N.Strazdausko taškų vėl susigrąžino persvarą - 36:35. Nors Ž.Kuklierius ir vėl išvedė VDU į priekį (42:39), kėlinį gerokai sėkmingiau baigė svečiai, kurie įpusėjus mačui jau pirmavo keturias taškais - 50:46.

Po didžiosios pertraukos gan gausiai susirinkę žiūrovai galėjo stebėti tikrą VPU šou. Lukas Chmieliauskas, J.Jurgo ir N.Strazdauskas siuntė vieną po kito kamuolius į aikštelės šeimininkų krepšį, o VPU persvara augo kaip ant mielių. Nors vienu metu VPU turėjo net septyniolikos taškų pranašumą, ketvirčio pabaigoje VDU šiek tiek priartėjo - 79:65.

Lemiamame ketvirtyje VDU stojo į lemiamą šturmą ir aikštelės šeimininkams beveik pavyko. Likus minutei Marius Valukonis dvitaškiu su bauda buvo sumažinęs VDU deficitą iki minimumo (96:97), tačiau per likusį laiką J.Jurgo ir N.Strazdauskas tiksliai realizavo baudų metimus ir VPU šventė pergalę rezultatu 102:96.


Šiame straipsnyje: studentų lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių