V.Masalskis: rinktinei trūko sėkmės ir taiklių baudų

Vos devintą vietą Europos pirmenybėse užėmusios Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinės strategas Vitoldas Masalskis prisiėmė tik dalį atsakomybės.

Tikėję, jog į Lietuvą gali parvežti medalius, jaunimo ekipos vaikinai Kroatijoje vykusiose pirmenybėse patyrė fiasko ir antradienio popietę nuleistomis galvomis grįžo namo.

Lietuvoje daug kritikos strėlių sulaukęs vyriausiasis treneris V.Masalskis prisiėmė atsakomybę už nesėkmingą pasirodymą, tačiau kaip pagrindinę prasto žaidimo priežastį įvardijo ne krepšininkų ar trenerių štabo klaidas, bet nusisukusią fortūną.

„Turiu visus duomenis, analizes, kadangi manęs bus reikalaujama išsamesnio pasakojimo apie čempionatą, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino Masalskis. –  Galėsiu tai padaryti ir pažiūrėsime, kur mes treneriai suklydome ir ko neįvykdėme.“

Nors strategas tikino neturintis priekaištų nė vienam auklėtiniui, tačiau jeigu galėtų atsukti laiką, vieną krepšininką sudėtyje vis dėlto pakeistų.

– Treneri, kaip vertinate komandos pasirodymą? Kodėl pavyko užimti tik devintą vietą? – „BasketNews.lt“ pasiteiravo V.Masalskio.

– Pirmiausiai noriu pasakyti ačiū dirbusiems vyrams. Čempionatas buvo ne toks, kokio norėjome. Visų dalyvavusių ekipų lygis yra pakilęs, kadangi komandos pergales švęsdavo tik 2–3 taškų skirtumu. Nežinant varžovų planuoti 1–4 vietą buvo sunku, tiesiog nerealu. Darysime analizę ir išvadas, kodėl mūsų rinktinei nepavyko gerai pasirodyti pirmenybėse. Prametėme net 80 baudų, o tai buvo pats blogiausias dalykas mūsų žaidime bei blogiausias rezultatas tarp visų rinktinių. Iki sėkmės mums pritrūko praktiškai vieno metimo prieš serbus, vieno prieš latvius, prieš kuriuos prametėme net 16 baudų.

– Minėjote pramestas baudas. Kodėl jų tiek daug?

– Baudos yra paprasčiausias atsakomybės klausimas. Jis susideda iš koncentracijos bei susikaupimo. Šioje vietoje treneris per daug negali padėti. Arba žaidėjas nėra psichologiškai pasiruošęs, arba kai kurių metimo technika yra netaisyklinga. Pavyzdžiui, Tautvydas Šležas – iš 14 pataikyta tik 1 bauda. Nežinau, kaip paaiškinti, turbūt tai priklauso nuo psichologijos. Tai buvo vienintelė pozicija, kuri buvo pati silpniausia.

– Krepšininkams priekaištų neturite?

– Ne, jie visi stengėsi, visi darė tai, ką galėjo. Įvykdėme pakankamai daug, bet susidėjo įvairios smulkmenos – praradome tašką, šiek tiek neapsigynėme ir nepavyko.

– O savo darbe kaltės neįžvelgiate?

– Aišku, mes treneriai prisiimame kaltę, gal ir mes padarėme klaidų. Priėmėme neteisingą sprendimą žaisti su Latvijos bendraamžiais dvejas draugiškas rungtynes, kuriose labai lengvai juos įveikėme ir atrodė, jog galime įveikti ir čempionate. Tame susitikime trūko motyvacijos, žaidėjai išėjo kiek atsipalaidavę, o tas susitikimas buvo lemtingas.

– Jeigu galėtumėte atsukti laiką, ką darytumėte kitaip? Galbūt į rinktinę kviestumėte kurį nors kitą žaidėją?

– Dauguma komandų turėjo vieną, du arba net tris lyderius. Mūsų komanda stipraus lyderio neturėjo, o tai buvo jos minusas. Galbūt tik Eimantas Bendžius, bet kai reikėjo žaisti su graikais, jie jo problemą išsprendė ir paliko "nulinį". Nors su Graikija žaidėme neblogai, pralaimėjome tik paskutinėmis sekundėmis. Žaidėjų sudėtis? Gal ir pakeisčiau vieną krepšininką, bet tai nebūtų lemtingas sprendimas.

– Kurį pakeistumėte?

– Manau, kad nereikėtų vardinti prieš visą Lietuvą. Būtų neetiška prieš tą žaidėją, kurį įvardinčiau, arba prieš tą, kurio nepaėmiau į ekipą.

– Pasibaigus pirmenybėms rinktinės viduje turbūt vyravo ne pačios geriausios nuotaikos?

– Be abejo, visa tai jautėsi stipriai, buvo sunkus susikoncentruoti dvejoms likusioms rungtynėms. Nusivylimas yra, tačiau jeigu mums būtų sekęsi, galbūt būtų buvę galima pakliūti į stipriausių ketvertuką. Bet tą padaryti būtų buvę labai sunku. Dėl 5–8 vietos tikrai galėjome kovoti.

– Galbūt kuris nors vaikinas kitąmet galėtų papildyti vyrų rinktinę?

– Matosi didelė Eimanto Bendžiaus perspektyva. Į jį buvo atvykęs pasižiūrėti ir dabartinis Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas Draženas Anzulovičius. Paulius Dambrauskas taip pat turi dideles perspektyvas, bet reikia labai daug dirbti. Jeigu susitvarkytų metimą iš vidutinio nuotolio, vyrų rinktinėje galėtų būti Augustas Pečiukevičius, kadangi jis turi labai gerą charakterį. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių