Pereiti į pagrindinį turinį

„Žalgirio“ treneris: nebijokite danų

2008-08-13 13:52
„Žalgirio“ treneris: nebijokite danų
„Žalgirio“ treneris: nebijokite danų / futbolas.lt nuotr.

FBK „Kauno" varžovas trečiajame UEFA Čempionų lygos etape „Aalborg" klubas jau turi varžybų prieš Lietuvos klubus patirties. 2004-2005 m. antrajame UEFA taurės atrankos etape danai susitiko su Vilniaus „Žalgiriu".

Pirmąsias rungtynes danai Vilniuje laimėjo rezultatu 3-1, o atsakomosios Olborge baigėsi be įvarčių 0-0. Abejose varžybose tada prieš „Aalborg" rungtyniavo Mindaugas Čepas, kuris dabar pats treniruoja „Žalgirį", rašo futbolas.lt.

- Ar prisimenate dvikovą su „Aalborg?

- Gerai prisimenu atsakomąsias rungtynes Olborge. Sužaidėme su jais kaip lygūs su lygiais. Tikrai negaliu pasakyti, kad jie buvo už mus stipresni. Pamenu, progų įmušti mes turėjome ne mažiau, negu jie. Aš pats turėjau tikrai puikią progą rungtynių pradžioje.

- Ar galėtumėte palyginti tuometinio „Žalgirio" ir dabartinio „Kauno" pajėgumą?
- Nėra ko lyginti - dabartinis „Kaunas" yra vienareikšmiai stipresnis.

- Koks buvo tuometinio „Aalborg" stilius? Kokį futbolą žaidė danai?

- Labai aiškiai - atakuojantį. Jie nežaidė taip, kaip žaidžia dauguma Skandinavijos komandų, tai yra - ilgais perdavimais. Bandė žaisti tai, ką galimą pavadinti tikru futbolu - stengėsi kontroliuoti kamuolį, turėjo greitų bei aštrių puolėjų.

- Kaip prognozuotumėte būsimą „Kauno" ir „Aalborg" dvikovą?

- Nenorėčiau prognozuoti. Tik palinkėsiu visokeriopos sėkmės kauniečiams.Tikrai labai norėčiau, kad jie patektų į Čempionų lygos grupinį turnyrą. Tai būtų fantastiškas pasiekimas ir paspirtis visam Lietuvos futbolui.

- Ką patartumėte kauniečiams?

- Svarbiausia - nebijoti varžovo. Jie gali su „Aalborg" žaisti kaip lygūs su lygiais. Bet tą, manyčiau, žino ir patys - prisiminkime jų rungtynes su „Rangers". Bent jau antrą atsakomųjų rungtynių kėlinį „Kaunas" ne tik žaidė lygiai su varžovais, bet ir turėjo aiškų pranašumą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų