Pereiti į pagrindinį turinį

„Žalgiryje“ - ilgametis Lenkijos rinktinės saugas

2013-02-26 10:45
„Žalgiryje“ - ilgametis Lenkijos rinktinės saugas
„Žalgiryje“ - ilgametis Lenkijos rinktinės saugas / PAP/Adam Ciereszko nuotr

Lietuvos vicečempionai prieš sezono startą sulaukė labai solidaus pastiprinimo.

VMFD „Žalgiris“ pasirašė sutartį su legionieriumi iš Lenkijos Jakubu Wilku.

Prieš dešimtmetį Poznanės „Lech“ klube karjerą pradėjęs, 2012-aisiais Gdansko „Lechia“ komandoje pusmetį nuomos pagrindais praleidęs 27-erių metų kairiojo krašto saugas „Ekstraklasa“ pirmenybėse iš viso sužaidė 160 rungtynių, įmušė 18 įvarčių, atliko 16 rezultatyvių perdavimų.

2010/11 m. sezone J. Wilkas su Poznanės „Lech“ ekipa dalyvavo Europos lygos grupės varžybose bei šiame etape sužaidė visus 6 mačus. Anksčiau lenkas dalyvavo ir UEFA taurės turnyre, kuriame aikštėje pasirodė 8 kartus.

Saugas taip pat yra sužaidęs 7 Europos lygos, 4 Čempionų lygos, 2 Europos taurės atrankos varžybų susitikimus.

Sėkmingi pasirodymai tarptautiniuose turnyruose J. Wilkui atvėrė duris ir į nacionalinę Lenkijos rinktinę, kurioje „Žalgirio“ naujokas debiutavo 2009-aisiais. Įdomus faktas, jog debiutas įvyko rungtynėse su Lietuvos rinktine. Savo šalies garbę sportininkas nuo to laiko gynė 3 kartus.

Per savo profesionalo karjerą iš viso 211 rungtynių sužaidęs saugas šiemet „Ekstraklasa“ čempionate pasižymėjo 2 rezultatyviais perdavimais.

Žalgiriečių gretas sustiprinęs 177 cm ūgio futbolininkas pirmadienį kartu su komanda jau dalyvavo treniruotėje. Jis taip pat bus registruojamas šeštadienį Marijampolėje vyksiančiam LFF Supertaurės mačui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų