Abiturientų išleistuvėse – teminiai vakarai

Antradienį prasidėjęs ir kita savaitę finišuosiantis abiturientų išleistuvių maratonas – kaip niekada spalvingas, originalus ir reikalaujantis organizatorių profesionalumo.

Antradienį prasidėjęs ir kita savaitę finišuosiantis abiturientų išleistuvių maratonas – kaip niekada spalvingas, originalus ir reikalaujantis organizatorių profesionalumo.

Nori teminės šventės

Remigijus Žiogas, rengiantis išleistuves 12 uostamiesčio gimnazijų, teigė, kad šiais metais pastebima viena naujovė – išleistuvėms besiruošiantys moksleiviai ir tėvai nori teminio vakaro.

„Pavyzdžiui „Ąžuolyno“ gimnazijoje pasirinkta vakarėlį vienijanti idėja – spalvota. Visos aplinkos detalės – ryškios: spalvingos dekoracijos, ryškiaspalviais drabužiais pasipuošusi pasirodys grupė „Discovery“, bus leidžiami spalvoti dangaus žibintai. Šios mokyklos šventė vyks LCC tarptautinio universiteto salėje“, – pasakojo organizatorius.

Pasak jo, „Vydūno“ gimnazijos moksleiviai pasirinko temą – Holivudas, teigdami, kad pabaigę mokyklą jie gali jaustis tikromis žvaigždėmis.

Viena Tauragės gimnazija šventei pasirinko juodos ir baltos spalvų derinį. Kaip teigė R.Žiogas, šiais mokslo metais nemažai išleistuvių bus susijusios su spalvomis.

Svarbu pramogos

Pastebima, kad šventei besiruošiančios mokymo įstaigos ypatingą dėmesį skiria programai, o ne maistui.

„Seniau abiturientai ir jų tėvai akcentuodavo, kad išleistuvėse labai svarbu gausus stalas, nukrautas brangiais patiekalais ir gėrimais. Šis išleistuvių maratonas parodė, kad valgymas tampa antraeiliu dalyku. Pinigų maistui skiriama vis mažiau“, – kalbėjo R.Žiogas.

Anot jo, jaunimui ir jų tėvams svarbesnė tampa muzikinė programa, ugnies šou, išskirtinis transportas.

„Nemažai mokyklų pageidauja, kad jų išleistuvėse grotų gyvos muzikos kolektyvai. Dalis jų dar per atestatų įteikimą nori klasikinio skambesio – styginių instrumentų, saksofono muzikos. Automobilių mados jau kurį laiką lieka tos pačios – vis dar populiariausi „Hammer“ limuzinai, kurie talpina daugiau nei 20 žmonių. Panašu, kad ši tendencija išlik dar ilgai”, – pasakojo organizatorius.

R.Žiogas tikino, kad šiais metais pasitaikė ir neįgyvendinamų užmojų. Moksleiviai norėjo, kad jų išleistuvėse grotų Donatas Montvydas, Vaidas Baumila ar Mantas Jankavičius. Tačiau tėveliams pirmojo ryškumo žvaigždės koncertas „suvalgytų“ pusę renginio sąmatos.

Dauguma reikalauja gyvai grojančių kolektyvų, kurie nėra žinomi, tačiau gali atlikti įvairaus stiliaus muziką.

Prilygo miesto šventei

Pasak R.Žiogo patys mokiniai visiškai neprisideda prie šventės ruošimo. Su organizatoriais išleistuvių detales derina tėvai.

„Turbūt mamos ir tėčiai nori, kad vaikai rūpintųsi laikomais egzaminais. Pavyzdžiui, „Vydūno“ mokyklos abiturientai iki paskutinės akimirkos apskritai nieko nežinojo apie išleistuves ”, – pasakojo pašnekovas.

LCC tarptautinio universiteto salėje mokyklos baigimą švenčia tik Vytauto didžiojo ir „Ąžuolyno“ gimnazijos. Kitoms mokykloms ši vieta per didelė ir per brangi, todėl jos renkasi viešbučių siūlomas patalpas, didesnes kavines ar užmiesčio sodybas.

Pasak R.Žiogo, mažiausia suma skirta išleistuvėms vienam žmogui yra 150 Lt., didžiausia – 400 Lt.

„Šiais metais bene prabangiausias išleistuves organizavo „Ąžuolyno“ gimnazija. Tiesa, ir žmonių ten dalyvauja daugiausia. Eglutės įžiebimo šventė Klaipėdoje kainavo mažiau nei šis renginys“, – sakė organizatorius.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių