„Baltic Voice 2019“ varžysis jaunieji dainininkai

  • Teksto dydis:

Liepos 2–4 dienomis jau septintą kartą Juodkrantėje, Liudviko Rėzos kultūros centro vasaros lauko estradoje, vyks tarptautinis vaikų ir jaunimo festivalis-konkursas „Baltic Voice 2019“.

Jis ir šias metais sulaukė didelio dalyvių susidomėjimo. Į Juodkrantę suvažiuos jaunoji dainininkų karta ne tik iš Lietuvos miestų, bet ir užsienio šalių – Suomijos, Švedijos, Ukrainos, Baltarusijos, Jungtinės Karalystės, Serbijos, Armėnijos, Azerbaidžano, Rusijos, Lenkijos, Italijos, Estijos ir Latvijos. Renginys sulauks maždaug 250 dalyvių, kurių amžius – nuo šešerių iki 27 metų. Jaunieji talentai renginyje puoselės dainavimo žanrą, tobulins savo įgūdžius ir skleis žinią apie jaunimo polėkius, siekius, žengiant meno, muzikos platybės keliu.

Pagrindinis festivalio tikslas – sukviesti vaikus ir jaunimą iš įvairių šalių, suteikti jiems galimybę kartu pasidalyti savo pasiekimais, parodyti savo sugebėjimus scenoje, susipažinti su įvairių tautų muzikine kultūra ir įrodyti, kad menas – jėga, kuri jungia tautas, peržengdama visas sienas. Be to, jauniesiems atlikėjams „Baltic Voice“ suteikia galimybę drauge atrasti nuostabius Neringos krašto pajūrio gamtos kampelius, kurie Europoje jau seniai tapo istorija.

Festivalį-konkursą „Baltic Voice“ organizuoja Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centras, Juodkrantės L.Rėzos kultūros centras ir Mažeikių visuomeninė organizacija „Lietučiukės“.

Festivalio-konkurso „Baltic Voice 2019“ atidarymas ir pirmos dainos konkursas – liepos 2 d. 10–21 val. Antros dainos konkursas – liepos 3 d. 10–21 val. Didysis koncertas, laureatų apdovanojimai, festivalio uždarymas – liepos 4 d. 18.30 val. Po koncerto žiūrovai bus vaišinami ledais.

Įėjimas į visus „Baltic Voice 2019“ renginius – laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių