Festivalis „Bunda jau Baltija“: trijų tautų šokėjai sukosi drauge

Jono kalnelio salos amfiteatre šeštadienio popietę buvo judru ir spalvinga. Čia vyko Baltijos kelio 35-osioms metinėms paminėti skirtas renginys – tarptautinis senjorų šokių festivalis, skambiai pavadintas dainos žodžiais „Bunda jau Baltija“.

14 val. salos aikštelė margavo nuo spalvingais rūbais vilkinčių žmonių. Į šį renginį atvažiavo svečiai iš Latvijos Baloži ir Olaine miestelių, bei Estijos Põlva bei Kanepi miestelių.

Dalyvavo ir Palangos senjorų šokių grupė „Jurė“, Kretingos – „Gaja“, Plungės „Monajupė“, Skuodo „Vejūnė“, Telšių „Pinavija“, Šilutės „Šyša“ ir „Aukštumala“, gargždų „Skinija“ bei klaipėdiečiai, susibūrę į grupę „Klaipėdos zunda“.

Kartu su  vyresnio amžiaus šokėjais koncertavo Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos berniukų ir jaunuolių choro „Gintarėlis“ jaunučių choras.

Kiekviena grupė ne tik parodė savo šokius, bet ir sukosi bendrame, visus sujungusiame šokio sūkuryje.

Gaila, kad klaipėdiečiai saulėtą dieną pasirinko kitas pramogas, žiūrovų nebuvo labai gausu. Tačiau šventė turi būti ne būtinai jiems, šventė – patiems dalyviams. Tolima kelionė Klaipėdos svečiams o ir garbaus amžiaus šokėjams iš Žemaitijos buvo puiki proga pasižmonėti, parodyti save, pamatyti kitus, pažinti Klaipėdą.

Prieš 35 metus susikibę rankomis žmonės dabar jau gyvena kitomis aktualijomis, bet Baltijos kelio prisiminimas juos dar verčia važiuoti į svečius ir bendrauti su tą pačią istoriją išgyvenusių šalių žmonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių