Pereiti į pagrindinį turinį

Garsios latvių dizainerės ir juvelyrės segių kolekcija – Palangoje

2014-06-20 05:59
DMN inf.
A.Fanigina. Segė.
A.Fanigina. Segė. / Asmeninio archyvo nuotr.

Penktadienį 18 val. „Ramybės“ galerijoje Palangoje atidaroma garsios latvių dizainerės ir juvelyrės Annos Faniginos savita technika sukurtų segių paroda „L’amour de l’impossible“ („Meilė neįmanomam“).

Segių kūrimui menininkė naudojo neįprastas juvelyrikoje medžiagas ir objektus – fotografijas, natūralius akmenis, vintažinį stiklą ir naujai atgimusią seną bižuteriją, siejančią su praeities estetika. Segėse įkomponuotos Ermitažo muziejaus dailininko fotografo Jurijaus Molodkoveco fotografijos, sukurtos statant baletą „Romeo ir Džuljeta“ Sankt Peterburgo Michailovsko teatre. Ši kolekcija jau buvo pristatyta Rygoje, Sankt Peterburge, Maskvoje ir tarptautinėje šiuolaikinės juvelyrikos parodoje SIERAAD Amsterdame.

„Savo juvelyrinių papuošalų kolekcija „L’amour de l’impossible“ aš toliau tyrinėju seges kaip ypatingą papuošalą, turintį „teisę įsiveržti“ į mūsų aprangos audinį ir paliekantį ryškaus, įtaigaus simbolio įspūdį. Jausmai ir unikalūs išgyvenimai, kuriuos mums dovanoja baletas, visada atveriantis neįmanomo vartus, sukelia norą „prisisegti juos prie širdies“ ir priglobti, išsinešti su savimi, išsaugoti ilgam, pasidalyti su kitais ir pačiam tapti sklidinam to, kas neįmanoma. O „Meilė neįmanomam“ ir yra varomoji jėga, kuri leidžia tam, kas netikra, tapti tikram“, – teigė A.Fanigina.

„Man reikia įveikti dvi užduotis: pirma, sukurti aukšto meninio lygio mažo formato fotografijas, kurios galėtų tapti juvelyrinių papuošalų fragmentais; antra, fotografuojant repeticijų procesą pabandyti fotografijos kalba atpasakoti „liūdną istoriją“ ir lyg reportažo nuotraukose užfiksuoti herojus taip, kad jie taptų giliaprasmėmis piktogramomis“, – kalbėjo J.Molodkovecas

A.Fanigina – žymi latvių papuošalų dizainerė, „Verbos“ ženklo įkūrėja. Jau turėdama matematikės išsilavinimą, vėliau mokėsi metalo dizaino Rygos taikomojo meno koledže. Dabar ji yra meno parodų Latvijoje, Lietuvoje, Rusijoje, Suomijoje ir Italijoje dalyvė, juvelyrikos meno konkursų – Latvijos dizaino „Juvelyrinis olimpas“ ir Suomijos Faberžė – laureatė. Menininkės darbų yra įsigijęs Dekoratyvinio meno ir dizaino muziejus Latvijoje.
Jos segių paroda Palangoje veiks visą vasarą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų