Gatvės cirko festivalis kelsis į piliavietę

Tarptautinis gatvės cirko festivalis kitais metais turėtų tapti savarankiškas ir tarptautinis. Šventė vyktų Klaipėdos piliavietės teritorijoje ir būtų orientuota į viso Pabaltijo regiono publiką.

Tarptautinis gatvės cirko festivalis kitais metais turėtų tapti savarankiškas ir tarptautinis. Šventė vyktų Klaipėdos piliavietės teritorijoje ir būtų orientuota į viso Pabaltijo regiono publiką.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas akcentavo, kad organizatorių įdirbis populiarinant cirką uostamiestyje – matomas.

„Kasmetinis cirko festivalis tampa ne tik epizodiniu renginiu, bet ir švente, kuri ateityje galėtų garsinti Klaipėdą ir Lietuvą. Belieka sujungti organizatorių ambicijas ir miesto pagalbą“, – kalbėjo meras.

Gatvės cirko festivalio organizatorius Vaidas Kvedaras teigė, kad renginys jau išaugo vaikiškus marškinėlius ir kitais metais bus savarankiškas, o ne įtrauktas į Jūros šventės renginių programą.

„Kitą vasarą klaipėdiečiams norime pasiūlyti šventę, kurioje dalyvautų dar gausesnis būrys artistų. Manome, kad gatvės cirkui puikiai tiktų piliavietės teritorija. Šventė galėtų vykti liepos 11-13 dienomis arba vieną savaitgalį prieš Jūros šventę. Festivalis išeitų ir į platesnius vandenis – tokio pobūdžio renginio nėra visame Pabaltijo regione“, – kalbėjo V.Kvedaras.

Organizatorius sakė, kad idėją labai greitai gali pasisavinti kiti miestai, todėl, jei uostamiestis nori vadintis tarptautinio gatvės cirko festivalio gimimo vieta, būtina kuo greičiau susitarti dėl tolimesnių veiksmų.

V.Grubliauskas nesiėmė žarstyti pažadų dėl renginio finansavimo. Esą tam dar reikia subręsti.

„Moralinį palaikymą jau turite. Pagalbos, sprendžiant infrastruktūros klausimus, tikrai sulauksite. Gal savivaldybės dar nereiktų „laužti“ dėl finansų. Turbūt vertėtų pabandyti vienerius metus šventę surengti savo jėgomis ir įrodyti, kad ji gali gyvuoti“, – sakė miesto galva.

Meras pritarė idėjai, kad tarptautinis gatvės cirko festivalis turėtų išlikti komercinio pobūdžio.

„Uostamiestyje renginių, kuriuos remia savivaldybė, tačiau vis tik būtina mokėti už bilietą – nemažai. Ir tai nėra bloga praktika. Nežinau tikslios statistikos, tačiau, manau, kad šalies kontekste mes ir taip išsiskiriame nemokamų renginių skaičiumi“, – kalbėjo V.Grubliauskas.

V.Kvedaras patikino, kad bilietai į tokį renginį būtų labiau simboliniai, o sumokama suma už pasirodymus į festivalį atvestų tikslinę auditoriją, kuriai nuoširdžiai įdomūs artistų pasirodymai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių