Geriausio aktoriaus apdovanojimą pelnęs D. Želvys: jausmas buvo geras

Klaipėdos jaunimo teatro aktorius klaipėdietis Donatas Želvys apdovanojimuose „Sidabrinė gervė 2023“ pelnė geriausio aktoriaus apdovanojimą už pagrindinį vaidmenį filme „Poetas“. Šio filmo režisieriai ir scenarijaus autoriai – Giedrius Tamoševičius ir Vytautas V. Landsbergis.

Aktorius gimė ir užaugo Klaipėdoje: 2011 m. baigė Klaipėdos „Aukuro“ gimnaziją, nuo 2011 iki 2015 m. Klaipėdos universitete mokėsi vaidybos. Tuo metu kurso vadovu buvo aktorius, režisierius Valentinas Masalskis.

Klaipėdos jaunimo teatre D. Želvys nuo 2012 m. suvaidino dešimtis vaidmenų. Anot jo, apdovanojimas už pagrindinį vaidmenį kine buvo netikėta staigmena, o užlipus ant scenos jį atsiimti apėmė nemažas jaudulys.

„Buvo netikėta, nesitikėjau gauti. Jausmas buvo geras. Nesitikėjau, kad taip susijaudinsiu. Galvojau, kad čia nieko nėra, bet susikūrė nemažas jaudulys. Užlipau ant scenos ir ištrūko visos mintys, norėjosi patylėti“, – jautrią akimirką prisiminė aktorius.

Taip ir suprantu apdovanojimo reikšmę – tai yra skirta ne man.

Jo nuomone, apdovanojimą reikėtų skirti jį palaikiusiems artimiesiems ir filmo kūrybinei komandai.

„Kai studijavome, ir V. Masalskis sakė, kad apdovanojimai skirti artimiesiems, ne tau. Aš tą patį kartojau, bet iki galo nesupratau. Dabar, galvoju, pasivogsiu jo mintį, tai vis dėlto skirta artimiems žmonėms. Tau tai yra rutina, tu dirbi darbą, kuri vaidmenis, o artimieji palaiko, stengiasi, tavimi tiki, tad jiems šitas apdovanojimas yra daug reikšmingesnis. Taip ir suprantu apdovanojimo reikšmę – tai yra skirta ne man“, – mintimis dalijosi D. Želvys.

Aktoriaus teigimu, jo indėlis į šį vaidmenį – ne ką didesnis už kitų.

„Gal nepavyko niekur to ištransliuoti, bet kalbant tiesiai šviesiai, apdovanojimas yra labiau skirtas visai filmo komandai, nes tiek daug prisideda žmonių – režisieriaus darbas, kostiumų dailininko darbas, net spalvų korekcija, montažo darbas, kad tu atrodytum tame kine teisingai. Mano darbo yra lygiai tiek pat, kiek ir kitų sudėta į tą vaidmenį“, – tikino klaipėdietis.

Šiuo metu D. Želvys dirba Adomo Juškos režisuotame spektaklyje „Vakarų krantinė“ pagal Bernardo-Marie Koltèso pjesę. Spektaklio premjera vyks Klaipėdos dramos teatre šių metų rugsėjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių