Pereiti į pagrindinį turinį

Į parką prie Klaipėdos koncertų salės vilioja vasariškos muzikos garsai

2021-07-09 05:13
DMN inf.

Klaipėdos koncertų salės Vasaros koncertų ciklo renginiai žada tikrą muzikos klausymosi malonumą ir vilioja smagiai praleisti laiką atvirame ore, žaliuojančios gamtos prieglobstyje – šalia esančio parko estradoje. Šie koncertai skirti įvairialypei klausytojų auditorijai, todėl pasižymi plačia stilistine amplitude. Štai šį šeštadienį koncerte „Džiazo po liepomis“ susijungs du kolektyvai – Sigito Petrulio vadovaujamas Klaipėdos brass kvintetas ir pirmąkart koncertuoti čia atvykstantis vokalinis kvartetas „Il Senso“. Kitą savaitę publiką intriguoja chorinės muzikos ir džiazo, styginių orkestro ir folkroko deriniai.

Choras „Aukuras“ ir V.Pupšytė. Choras „Aukuras“ ir V.Pupšytė.

Vasaros mozaika

Liepos 14-osios vakarą Klaipėdos koncertų salės parke suskambės Klaipėdos choro „Aukuras“ programa „Vasaros mozaika“. Choro meno vadovas Alfonsas Vildžiūnas pasakojo: „Idėja atskleisti „Aukuro“ choristų individualius gabumus choro koncertinėje programoje jau senokai mane traukė. Nes tai talentingi muzikai, kuriems dainavimas chore tėra tik viena iš jų daugialypės veiklos pusių. Šių metų vasaros koncerte kaip dainų autorių ir solistą pristatome Virginijų Pupšį, o Karolį Žioltikovą – kaip talentingą gitaristą ir aranžuočių autorių. Labai malonu, kad koncerte dalyvaus ir jaunosios kartos atstovė – iš Klaipėdos kilusi džiazo dainininkė Vytautė Pupšytė.“

E.Balsio menų gimnazijoje Vytautė mokėsi chorinio dirigavimo, tačiau išgirsti Ellos Fitzgerald įrašai pasuko jos kelią džiazo muzikos kryptimi. Vis dėlto tradicinis džiazo repertuaras, nors ir meistriškai perteikiamas, netapo pagrindine Vytautės veikla. Šiuo metu ji inicijuoja originalius projektus ir yra laikoma viena įdomiausių Lietuvos vokalisčių ir dainų kūrėjų. Kelias savo dainas ji atliks ir „Vasaros mozaikos“ programoje.

Joje skambės Jerry’o Hermano, Franko Wildhorno, Luiso Lagunos, Richardo Rogerso, Johno Lennono, Billo Witherso, Williamo J.Shinstine’o, Donato Zakaro, V.Pupšio, V.Pupšytės kūriniai.

Apokaliptiniai laikai

Ar jums patinka styginių orkestro ir folkroko muzikos derinys? Jei dar tokio neteko girdėti ar neturite savo nuomonės, ją įgyti padės liepos 16-ąją skambėsianti Klaipėdos kamerinio orkestro ir šveicarų folkroko grupės „Kummerbuben“ programa „Apokaliptiniai laikai“.

Šveicarijoje gyvenančio bulgarų dirigento Droujelubo Yanakiewo diriguojamą programą atlikėjai jau pristatė „Klangantrisch“ festivalyje Rigisberge (Šveicarija) 2019 m. Pernai planuotas atlikimas Klaipėdoje neįvyko dėl pandemijos. Šiemet tikimasi, kad sumanymą pavyks sklandžiai įgyvendinti.

Programai diriguos D.Yanakiewas, pats sukūręs grupės „Kummerbuben“ kompozicijų aranžuotes styginių orkestrui. Beje, projekto idėja gimė jam bendradarbiaujant su minėta grupe ir orkestru „Variaton Projektorchester“ iš Berno. Plataus akiračio ir pažiūrų muzikas D.Yanakiewas ir „Kummerbuben“ nariai netruko atrasti bendrą kalbą muzikinio mąstymo požiūriu. Jiems pavyko sujungti alternatyvaus roko dvasią su klasikinio orkestro galingu skambesiu ir išraiškingumu. Scenoje visi atlikėjai drauge patiria ir perteikia liūdesį, vienatvę, beprotybę ir nesuvaidintą džiaugsmą. Jų atliekamos dainos suteikia jaudinančių, gaivinančių ir pasigėrėjimo vertų akimirkų bet kokio amžiaus klausytojams.

Koncertų pradžia – 20 val. Esant lietingam orui koncertai vyks Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Bilietai – po 10 Eur, taikomos nuolaidos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų