I. Simonaitytės biblioteka kviečia skaityti ir žaisti lauke

  • Teksto dydis:

Vasarą niekas nenori kiurksoti bibliotekoje, todėl Klaipėdos apskrities viešoji I.Simonaitytės biblioteka kviečia savo skaitytojus susitikti po atviru dangumi – jau trečią vasarą atidarys Vasaros lauko skaityklą.

Bibliotekos lauko skaityklos lankytojai dvi vasaras džiaugėsi jūra ir saule Melnragės paplūdimyje, o šiemet skaitykla įsikurs miestiečių pamėgtoje aktyvaus laisvalaikio zonoje – Klaipėdos poilsio parke (Herkaus Manto g. 81).

Lauko skaitykloje bus galimybė skaityti knygas patraukliai įkurtose vietose arba pasiskolinti leidinius į namus (reikės turėti skaitytojo pažymėjimą, o jo neturintiems bus galimybė tokį įsigyti). Čia taip pat lauks įvairūs stalo žaidimai ir bibliotekos sukurti elektroniniai produktai – jaunųjų lankytojų ypač mėgstami žaidimai „Žaliapėdis“, „Knygosūkis“ ir kiti. Bibliotekos edukatoriai ir Visuomenės sveikatos biuro specialistai parengė veiklų programą jaunimui ir šeimoms su mažais vaikais. Jų metu kvies skaitytojus judėti, muzikuoti, pamankštinti smegenis ir pasitikrinti reakciją.

„Įkurdami Vasaros lauko skaityklą netradicinėje miesto erdvėje, puoselėsime bendruomeniškumą su miesto gyventojais, užmegsime ryšius su socialiai pažeidžiamomis grupėmis, suteiksime vartotojams saviraiškos priemonių ir galimybių bei patenkinsime gyventojų kultūrinius ir socialinius poreikius. Kartu populiarinsime skaitymą, skatinsime susidraugauti su spausdintomis knygomis, o rudenį naujus skaitytojus, tikimės, sutiksime ir bibliotekoje“, – teigė projekto koordinatorė Daiva Stasaitienė.

Vasaros lauko skaitykla Klaipėdos poilsio parke bus atidaryta liepos 7 d. 11 val. ir veiks iki rugpjūčio 21 d. Ji bus atvira darbo dienomis esant geram orui nuo 11 iki 17 val. Dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos režimo vienu metu skaitykloje galės būti ne daugiau kaip penki lankytojai.

Biblioteka lauks klaipėdiečių Vasaros lauko skaitykloje, kur bus galima smagiai praleisti laiką ir pasisemti geros nuotaikos. Apsilankymų metu skaitytojai kviečiami fotografuotis ir kelti savo nuotraukas į „Facebook“ naudojant grotažymę #skaitaulauke.


Skaityklos veiklų programa

Liepos 8 d. 11–12 val. – nuotaikingas pasivažinėjimas su „Trikke“ paspirtukais.

Liepos 9 d. 15 val. – knygelių įrišimo dirbtuvės.

Liepos 15 d. 11–12 val. – muzikiniai žaidimai su parašiutu.

Liepos 16 d. 15 val. – knygų skirtukų gamyba.

Liepos 21 d. 14–15.30 val. – loginiai žaidimai ir raidžių dėlionės.

Liepos 23 d. 15 val. – asmeninių antspaudų kūrimas.

Liepos 29 d. 11–12 val. – joga zoo vaikams.

Rugpjūčio 4, 11, 18 d. 14–15.30 val. – loginiai žaidimai ir raidžių dėlionės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E.

E. portretas
Europadėklai - iš mandrumo ar skurdo? Ant padėklų geriau vartojasi vytinta žuvis ir alus. O knygos - pirštams nusivalyti. Simonaitytei nepatiktų toks "performansas".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių