J. Sabaičio kūryboje – gamtos ženklai

Klaipėdietis dailininkas Jonas Sabaitis savo naujausioje parodoje, eksponuojamoje I. Kanto bibliotekos Pempininkų padalinyje, bando praskleisti vandenyno gelmes ir jo paslaptis.

Naujausioje J. Sabaičio parodoje eksponuojamos jo sukurtos kriauklės, žuvys ir jūrų arkliukai.

Kūrėjas neslepia, kad meilė gamtai jį lydi nuo vaikystės.

Tai matyti ir kiekviename šios ekspozicijos kūrinyje, kuriame jūros gyviai tarsi atgyja, meistriškai naudojant buityje įprastas medžiagas ir formas.

Šios teminės parodos idėja J. Sabaičiui kilo siekiant savaip paminėti Jūros dieną.

Kriauklių, žuvų ir jūrų arkliukų motyvai yra ne tik meninis pasirinkimas, bet ir asmeniniai J. Sabaičio simboliai, atspindintys jo asmeninį ryšį su vandenynų stichija.

J. Sabaitis tiki, kad menas atlieka svarbų vaidmenį kuriant miesto identitetą.

„Menas gali pakeisti vietovę, paversti ją turistų ir vietinių gyventojų traukos centru. Reikia kurti erdves, kurios būtų ne tik vizualiai patrauklios, bet ir kuriose būtų galima užmegzti tarpusavio ryšį ar pamąstyti“, – kalbėjo kūrėjas.


Šiame straipsnyje: Jonas Sabaitisparodagamta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikras Tautodailininkas

Tikras Tautodailininkas portretas
turintis tiek matymą tiek gabumus. Gaila kad Klaipėdoje Tautodailė nužudyta, išvogta ir niekam nerūpi va tokie briliantai, kurie dar išlaiko senąjį Paveldą ir amatus. Kuo didžiausios sėkmės ir sveikatos.

Romualdas

Romualdas portretas
Puikus žmogus, geras specialistas, daug metų dirbome kartu Muzikiniame teatre. Jis buvo teatro dailininkas- butaforas.

Rūtenis

Rūtenis portretas
Svarbu, kad žmogus kažkuo užsiima, o ne, kaip kiti, taurelę kilnoja, o kas dėl Jono S. kuriamų darbų, tai mano nuomone menine prasme jie yra beverčiai, deja. Bet, visgi, kviesčiau Joną S. nenuleisti rankų
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių