„Juodojo rago vakarai“ Melnragėje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka savo lankytojams dovanoja naują kultūrinių vasaros renginių programą „Juodojo rago vakarai“. Jie vyksta antradieniais 18 val. bibliotekos Melnragės padalinyje (Molo g. 60).

Antrasis renginių ciklo etapas prasidės liepos 11 d. klasikinės muzikos koncertu „Smėlyje įspaustos pėdos lieka amžinai“. Muzikinę programą atliks operos dainininkas, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas Mindaugas Rojus ir pianistė, tarptautinių konkursų laureatė, natų leidinio su kompaktine plokštele „Pirmosios kregždės“ sudarytoja ir redaktorė Inga Maknavičienė.

„Malonu, kad vos tik įvykus keliems kultūrinio ciklo vakarams, žmonės jau domisi vasaros renginių repertuaru. Klausimų sulaukiame ir iš skambinančiųjų, ir iš bibliotekos lankytojų. Publikos susižavėjimo šūksniai, plojimai džiugina tiek dalyvius, tiek mus, bibliotekininkus. Džiaugiamės, kad apsilankiusieji išsineša geras emocijas, šiltus jausmus. Ir sugrįžta. O mes laukiame visų “, – sakė bibliotekininkė Inesa Atkočaitienė.

Anot jos, įdomus susitikimas publikos laukia liepos 13 d. – bibliotekoje svečiuosis Lietuvos sveikuolių sąjungos garbės prezidentas Dainius Kepenis. Jis pristatys savo iniciatyva išleistą Vydūno knygą „Sveikata. Jaunumas. Grožė“. Tai visiškai naujas, pirmą kartą 1928 m. pasirodžiusios knygos leidimas, kuris padės geriau suprasti filosofo dėstomų minčių prasmę šių dienų skaitytojams. Šiandien Vydūno išmintis yra kaip niekada aktuali. Knygos pristatymo metu bus pristatytas visuomenės sveikatinimo planas dešimčiai metų, sudarytas remiantis Vydūno filosofija.

Į pokalbį apie lietuvių teatro ir kino aktorių Vytautą Paukštę (1932–2022) biblioteka kviečia liepos 18 d. Bus pristatyta teatrologės Daivos Šabasevičienės ir aktoriaus dukros Ados Paukštytės neseniai išleista knyga „Pagrindinis vaidmuo – Vytautas Paukštė“. Iki pat paskutinių gyvenimo metų dirbusiam Klaipėdos dramos teatre, sukūrusiam apie 130 vaidmenų teatre ir apie 70 – kine, savo talentu formavusiam kelių kartų Lietuvos teatro žiūrovų skonį ir aktorinės meistrystės standartus V. Paukštei liepą būtų sukakę 91-eri, šią liepą minėsime aktoriaus pirmąsias mirties metines. Renginio viešnia – A. Paukštytė, renginį moderuos Jonas Baranauskas, muzikuos Andrius Zalieska.

Liepos 24 d. – knygos „Armėnų tautos istorijos atspindžiai XIX a. pab.–XX a. pr. lietuvių spaudoje“ ir parodos – paveikslų iš knygos pristatymas. Leidinyje publikuojami Lietuvos periodikoje „Aušra“, „Varpas“, „Tėvynės sargas“, „Viltis“ ir kt. 1885–1923 m. išspausdinti straipsniai aktualiais armėnų tautos istorijos klausimais. Renginyje dalyvaus leidinio sudarytojas Ruslanas Arutiunianas.

Moterų vokalinio ansamblio „Vivace“ (vadovė Jurgita Gelumbickienė) koncertas „Visos upės suteka į vieną“ publiką linksmins liepos 25-ąją.

Marinistinę veiklos kryptį puoselėjanti biblioteka liepos 24 – rugpjūčio 4 dienomis organizuos vaikų vasaros stovyklą „Mėlynasis krantas“ (registracija tel. 8 46 498 041). Edukacijų ir susitikimų metu vaikams atsiskleis įvairiausios jūrinės paslaptys. Vaikai „pasimatuos“ jūreivio kostiumą, susipažins su narų išminuotojų darbu, gelbėtojais, su žvejojimo ypatumais, išmoks saugiai elgtis krante ir jūroje, vertinti ir tausoti jūrą, daug laiko praleis gamtoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juoda juoda visur

Juoda juoda visur portretas
Prisišauks juodas dvasias
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių