Kino klube „8 ½“ svečiavosi R. Banionis

  • Teksto dydis:

Klaipėdos kino klubas “8 ½” nesiliauja džiuginti žiūrovų naujais sumanymais. Uostamiesčio akademinės bendruomenės atstovo K.Meškio suburta uostamiesčio aukštųjų mokyklų studentų komanda siekia sukurti savotišką alternatyvą komerciniam kinui savo mieste.

Vienas pagrindinių klubo tikslų – skatinti kino meno sklaidą, Klaipėdos gyventojus supažindinant su geriausiais kino filmais. Gimęs kaip socialinis ir edukacinis projektas, aktyviai palaikomas Socialinių mokslų kolegijos, kino klubas jau nuo pirmų dienų siekia propaguoti kiną ne tik kaip pramogą, bet ir mūsų sąmonės, tikrųjų gyvenimo vertybių, kūrybiškumo bei pilietiškumo formuotoją. Todėl klubas ne tik organizuoja filmų peržiūras, bet ir susitikimus su jų režisieriais, aktoriais ir kitais kūrybinės grupės nariais, inicijuoja socialines akcijas, tokias kaip „Atvažiuok į kiną su dviračiu“, interaktyvius edukacinius kino renginius ir projektus.

Tokia veikla neįmanoma be miesto ir kitų  partnerių bei bendraminčių palaikymo, todėl klubas užmezgė plačius ryšius su užsienio ambasadomis, kultūros centrais ir Lietuvos kino institucijomis, padedančiomis spręsti kylančias kūrybines ir organizacines problemas.

Duotus pažadus komanda įgyvendina - klubo svečiuose vis kiti veidai, pasirengę kurstyti kuo didesnes diskusijas. Kino klubo seansuose jau lankėsi bei diskusijas moderavo aktorės Eglė Jackaitė bei Virginija Kochanskytė, Klaipėdos universiteto dėstytojas filosofijos mokslų  daktaras Tomas Kiauka bei  aukštųjų mokyklų studentai.

Ketvirtadienį filmo “Mano mažytė žmona” peržiūros metu buvo susilaukta garbingų svečių iš Vilniaus - filmo režisieriaus Raimundo Banionio. Žymus kino bei teatro veikėjas dalinosi savo įžvalgomis apie ankstesnį kino meną ir šiuolaikines filmų  kūrybos tendencijas, techninių galimybių kaitą ir savo kūrybinio kelio raidą. Didžiulę kūrybinę patirtį Lietuvoje ir užsienyje turintis menininkas į diskusijas įtraukė ne tik kino klubo “8 ½” komandos narę, moderatorę, Klaipėdos universiteto medijų filosofijos ir kultūrinių industrijų studentę Ūkaną Kapačauskaitę, bet ir kitus renginio dalyvius.

Paklausti apie tolimesnius klubo planus, komandos nariai žada ir toliau intensyviai dirbti bei paruošti dar daugiau naujų renginių, malonių staigmenų savo klubo nariams. Nuolatos augantis  klubo narių skaičius džiugina kūrybinę komandą ir verčia dar labiau pasitempti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių